Brightside of life #kerstkaartenchallenge

Brightside of life

De titel van deze week is met een knipoog naar het laatste project in deze blog. De kaart is naar een voorbeeld van Danielle Bennenk of wel mrs. Brightside. We hebben er nog maar twee te gaan. Dag 29 en dag 30. Volgende week woensdag zitten we al in december en in de laatste maand van het jaar zal ik even niet bloggen. De bedoeling is dat ik vanaf 13 januari 2021 weer begin. We gaan dan verder met de ‘normale’ 30 dagen challenge die we omgezet hebben naar een kaart per week, als de dames tenminste nog zin hebben om mee te doen? Zo niet dan zal ik jullie iedere week verblijden met een kaart of project dat die week door mij gemaakt is.

Brightside

Toepasselijk in deze tijd om te blijven proberen de goede, vrolijke en gelukkige momenten zo goed mogelijk vast –  en in ere te houden. Althans dat vind ik. Optimistisch blijven en zo goed mogelijk proberen om te gaan met de beperkingen die deze corona tijd aan ons stelt. Zelfs ik, die zo graag thuis is, begin de beperkingen ook wel beu te raken. Aan de andere kant wil ik er absoluut niet de reden van zijn dat iemand anders door mijn toedoen ziek zal worden. Je weet immers maar nooit hoe goed of hoe slecht iemand op dit virus reageert.

Al die mensen die zich zo afzetten tegen de regels en er zich of niet aan houden of  er tegen ageren begrijp ik niet zo goed. Is het leuk? Nee, natuurlijk niet. Mag je kritisch zijn? Natuurlijk wel. Maar we hebben nu eenmaal allemaal met dit virus te maken en we zullen het er mee moeten doen. De verschillende acties van de regering begrijp ik wel. Ik denk ook niet dat ik het zoveel beter zou kunnen of beter gezegd dat wie dan ook het beter zou kunnen. We hebben met deze situatie nu eenmaal geen ervaring dus is het zoeken naar kansen en mogelijkheden. Je gezond verstand gebruiken lijkt mij in dit geval het beste dat je kunt doen, maar iedereen mag zijn eigen mening hebben.

Kaart 29

Over tot de orde van de dag ofwel de kerstkaarten challenge. De opdracht van dag 29 was om een kaart te maken die eruit ziet als een schoolbord. Omdat de kerstdagen voor de deur staan leek mij een ‘schoolbord’ met daarop afbeeldingen en tekst om alle leerlingen een fijne kerst te wensen wel toepasselijk. Ik weet nog van een juf die dat voor iedere vakantie zo deed. En als we terug kwamen na de vakantie dan stond er ook weer een mooie tekening met een welkom terug op het bord. Fijne herinneringen heb ik aan die juf al is het al lang gelden ;-).

De opbouw van de kaart

Ik heb een normale witte basiskaart gebruikt. De mat van 13 x 9 in de kleur soft suede heb ik gebruikt om met de rectangle stitched framelits ongeveer het midden uit de kaart te stansen. Daarna heb ik hetzelfde gedaan met een mat in de kleur basic black, alleen heb ik daarvan het uit gestanste deel gebruikt om weer in te passen in de soft suede mat. Voordat ik het stuk ‘ingelegd’ heb, heb ik het eerst versierd met een tekst uit de set Xmas traditions. De tekst is met versamark gestempeld en heat embossed in wit. Datzelfde heb ik gedaan met de bloem en blad uit de set Poinsettia petals, waarna deze zijn ingekleurd met de watercolor pencils (aquarel potloden).De kleuren die ik gebruikt heb zijn: wit, geel, rood, oranje, blauw en olijf groen.

De afwerking

De zwarte gestanste mat heb ik ingelegd in de soft suede mat en die op de basiskaart geplakt. Verder heb ik de kleinste bloem stans twee keer uit gestanst in real red, op elkaar geplakt en in de rechter onderhoek van het ‘schoolbord’ geplakt. Als bloemhartjes zijn de holiday rhinestones gebruikt in de kleur pumpkin pie voor de grotere bloemen en de Red rhinestones basic jewels als hartje in het uit gestanste bloemetje.

brightside

 

Ook de dames hebben hun best weer gedaan:

 

En…..de laatste uit deze serie

Kaart 30. Maak een kaart die je zelf graag zou ontvangen. Nou, dat is niet zo moeilijk zou je zeggen. Toch valt dat nog tegen haha. Ik hou namelijk van een lekkere ordinaire, in traditionele kerstkleuren versierde kerstboom en ramen. Ik heb me laten vertellen dat dat ordinair is hoor, zelf vind ik het gewoon gezellig met gekleurde lichtjes en een bonte bende. Omdat er tijdens deze challenge al zoveel kaarten voorbij gekomen zijn en je onwillekeurig natuurlijk toch je eigen smaak volgt, heb ik gekozen voor een rustige kaart. Helemaal nagemaakt naar een voorbeeld tijdens een facebook live van Mrs. Brightside.

De ingrediënten 

Een normale witte basiskaart. een mat in seaside spray van 14 x 10 cm. Nog een mat in wit van 13,5 x 9,5 embossed met de embossing folder Pinewood planks. Een cirkel met een doorsnede van 2 1/4 inch van een rest stukje whisper white. Met een krans stans uit de All around wreaths dies heb ik twee kransen gestanst, een in whisper white en een in seaside spray. Een rest stukje whisper white voor de tekst uit de set Christmas gleaming gestempeld in de kleur night of navy en daarna met een klein randje uitgeknipt.

Het maken

Plak de matten op de basiskaart. Pak je geponste of gestanste cirkel en stempel een scene met de stempels uit de set Snow front. Ik heb de achtergrond gestempeld in seaside spray nadat ik een keer afgestempeld had. De hertjes zijn in de kleur night of navy en niet afgestempeld. Plak dan de gestempelde cirkel in het midden, iets boven het midden ;-). Positioneer daarna de twee kransen, net als in het voorbeeld, over de cirkel heen, zodat de rand van de cirkel niet meer te zien is. Schuif net zo lang totdat je tevreden bent. Plak de onderste krans met vloeibare lijm vast en de bovenste op dimensionals daar overheen. Als laatste plak je met dimensionals het label op zijn plaats. Ik vind het een prachtige kaart. Ik hoop dat jullie dat ook vinden.

brightside

En de laatste resultaten van de dames:

 

 

En dan nog even dit

Zoals de meesten van jullie wel weten werk ik met veel plezier als zorgvrijwilliger in het hospice en maak ik ieder jaar voor alle medewerkers een kleinigheidje voor de feestdagen. In deze tijden kun je zeker wel een brightside of life gebruiken. Dus heb ik mijn best weer gedaan om ze allemaal van een leuk presentje te voorzien. Ik heb een doosje gemaakt versierd en ingekleurd met stempels uit de set Trimming the town en de alcohol markers. Omdat de vrijwilligers wat meer alleen een dienst draaien in plaats van met z’n tweeën heb ik ze nu al meegenomen naar het hospice zodat zoveel mogelijk vrijwilligers en medewerkers de kans krijgen om nog voor de kerstdagen een cadeautje mee te nemen. In het doosje zitten een theezakje, een honingstaafje, een mini stroopwafeltje, een mini chocolonely, een theelichtje en een kerstkaartje.

brightside

Tekst en afbeelding op het kerstkaartje komen uit de set Snow wonder. Ik vond het juist leuk om een heel andere look aan het kaartje te geven dan aan het doosje. Het werkte ook een stuk sneller om in kleur te kunnen stempelen in plaats van alles met de hand in te moeten kleuren :-)).

Tot slot

Rest mij ieder van jullie een hele gezellige en leuke decembermaand te wensen zonder stress. Hele fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en creatief 2021 gewenst. En je weet het, heb je vragen en/of opmerkingen mail me gerust, laat een opmerking hieronder achter of geef een reactie en/of duimpje op facebook. Hopelijk weer tot ziens vanaf 13 januari 2021.

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.