Helende knuffel met Healing Hugs in de hoofdrol

Helende knuffel oftewel Healing Hugs

In het kader van de uitdaging van deze week heb ik een eerder gemaakte ‘helende knuffel’ kaart als inspiratie gebruikt voor mijn kaart. De opdracht is namelijk om een al eerder gemaakte kaart nog eens te maken. Ik heb gebruik gemaakt van de stempelset Healing Hugs, een stempelset die gelukkig ook in de nieuwe catalogus staat en dus nog een jaartje mee gaat. De nieuwe digitale catalogus staat nog niet op mijn site door mijn buitengewone kennis over hoe je dat moet doen. Ik hoop dat het volgende week wel het geval is.

helende knuffel

 

Helende knuffel voor iemand die het wel kan gebruiken

Er is altijd wel iemand die een helende knuffel kan gebruiken. Toevallig is dat bij mij nu ook het geval. De jongste zus van mijn moeder (inmiddels ook al op leeftijd, maar dat hoort ze liever niet denk ik ;-)) kreeg een aantal weken geen leuk bericht. Inmiddels is ze geopereerd en de artsen zijn nu toch iets optimistischer dan in eerste instantie. De operatie is goed verlopen dus we zullen er het beste maar van moeten hopen. Ik weet niet of het komt omdat ze de jongste zus van mijn moeder is maar ze is altijd wel mijn lievelings tante geweest. En nu nog natuurlijk. Door het corona gebeuren mochten we haar niet bezoeken in het ziekenhuis dus dan is een kaartje een andere optie.

De inspiratie kaart

De eerder door mij gemaakte kaart die ik als inspiratie gebruikt heb voor deze kaart is met dezelfde stempelset gemaakt. De tekst van de ‘basis’ kaart was origineel met de Engelse tekst. Aangezien ik de nieuwe kaart voor mijn tante gemaakt heb, heb ik deze keer, alleen voor de tekst, een nieuwe Nederlandstalige stempelset gebruikt genaamd: Volop vrienden. Hieronder de foto’s van zowel de NL stempelset als de eerder gemaakte kaart.

helende knuffel

 

helende knuffel

 

De nieuwe ‘helende knuffel’ kaart

Voor de nieuwe kaart heb ik gebruik gemaakt van de nieuwe in colors van Stampin’Up! Ieder jaar voegt Stampin’Up! 5 nieuwe kleuren toe aan hun assortiment. Ook verdwijnen er dan weer 5 kleuren. Alle in colors gaan 2 jaar mee, dus de vijf kleuren die in 2018 toegevoegd zijn verdwijnen nu uit het assortiment. Slim van ze natuurlijk om dit zo te doen. De kleuren van dit jaar zijn prachtig. Voor de roos is dit keer de kleur Bumble Bee (geel) gebruikt. De achtergrond is gestempeld en licht gesponst met de kleur Cinnamon Cider (kaneel bruin). Ook de mat is in die kleur. De basiskaart en de gestempelde mat zijn in Very Vanilla (bestaande en blijvende basiskleur). De tekst en de blaadjes zijn in de kleur Just Jade (jade groen). Zoals je ziet heb ik het ‘vintage’ idee en de opzet van de kaart hetzelfde gehouden.

helende knuffel

De binnenkant van de helende knuffel kaart

helende knuffel

Zoals je ziet is er genoeg ruimte voor een persoonlijke boodschap. Hoewel ik de inspiratie kaart ook mooi vind, vind ik deze mooier voor de gelegenheid waarvoor de kaart bedoeld is. Leuke, wat fellere kleuren, geschikt voor een helende knuffel en in ieder geval wat vrolijker. Ik hoop dat jullie het ook een mooie remake vinden?!

Even tussendoor nog

De oplettende lezer/volger van dit blog zal misschien de link naar een muziek nummer gemist hebben. Omdat er weinig nummers zijn die bij dit onderwerp passen, er schiet me tenminste niks te binnen, heb ik een andere benadering gevolgd dit keer. Er gebeuren dingen in je leven waar je totaal geen vat op hebt of niks aan kunt doen. Je moet op dat moment roeien met de riemen die je hebt en natuurlijk wel je best doen om er weer wat van te maken, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Over het algemeen kun je er niks aan doen dat je ziek wordt, je moet het ondergaan, eventueel ervoor vechten, hopen dat het weer goed komt en daarna verder met je leven. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is ook bijvoorbeeld in deze tijd. Niet klagen maar jezelf en schop onder het achterste geven en je leven leven. Een prima liedje hiervoor is van Frank Sinatra. Wat er ook gebeurt, That’s Life en maak er wat van.

Natuurlijk ook de resultaten van de dames met de kaarten van vorige week

Ze hebben hun best weer gedaan!

 

 

Een van de dames is heerlijk een weekje weg dus haar resultaten volgen als ze weer terug is.

Tot slot

Wil ik iedereen die dat kan gebruiken een helende knuffel geven, hopelijk hoef ik er niet teveel weg te geven. Rest mij verder nog iedereen een goede week toe te wensen en misschien lees je volgende week mijn blog weer of doe je mee met het maken van een kaart. Als ik het goed gezien heb wordt het aankomende week weer om lekker te knutselen. Zoals altijd, mocht je vragen en/of opmerkingen hebben mail dan naar janny@jannysateljeeke.nl

Tot volgende week en groetjes,

Janny

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.