Kleur: gebruik met een beperking

Kleur

Het is een uitdaging om een kaart te maken met een voorgeschreven aantal kleuren. Zoals jullie vorige week gelezen kunnen hebben gaan we verder met de wekelijkse ‘Maak een kaart’ uitdaging. Deze keer moet je gebruiken maken van de kleur: poppy parade (rood), whisper white (wit) en de kleur pacific point (blauw). Even voor mijn dames: ik reken real red als rode kleur ook goed. Normaal stempel je vaak met zwart om de buitenlijnen van een afbeelding mooi te accentueren, nu is dat dus niet toegestaan.

Welke stempelset te gebruiken?

Doordat je gebonden bent aan de kleur uitdaging en je bijvoorbeeld geen groen voor bloemstelen kunt gebruiken, komt een bloemenset misschien niet als eerste in je op. Natuurlijk kun je ook een kaart maken met alleen maar abstracte vormen. De restricties gelden alleen maar voor de kleur, je kunt dus verder helemaal los gaan met stansen, ponsen of wat dan ook. Deze keer heb ik een mat gebruikt met daarop een kleiner matje wat gestanst is met een stans uit de set: Positive thoughts (positieve gedachten). Wel toepasselijk in deze periode dacht ik zo. Ook voor de afbeeldingen en de tekst is deze set gebruikt. Alles met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd, rekening houdend met de kleur beperking. Want ach, de creatieve maker bepaalt immers hoe zijn/haar werkstuk eruit komt te zien.

Drie kleuren

Als je wit als kleur meetelt (ik zal even laten merken dat ik weet dat wit eigenlijk geen kleur mag heten) en dat doe ik, meetellen bedoel ik, dan mag je dus drie kleuren gebruiken. Toch zie je er in mijn kaart 5. Voor de witte kleur heb ik gebruik gemaakt van het karton voor de basiskaart en de matten. Op het kleine matje heb ik pacific point gebruikt maar dan twee keer afgestempeld. Zo ontstaat er een lichtere kleur blauw. De vlinders op volle sterkte in blauw. De bloemen twee maal op volle sterkte en eentje een keer afgestempeld. De tekst weer op volle sterkte rood. Als kaartbasis heb ik dik whiper white karton gebruikt, lekker stevig. Aan de voorzijde met meerdere lagen gewerkt dus ook hier in de binnenkant geen extra mat gebruikt.

 

kleur

 

 

Maar het kan ook anders

Zelfde stempelset gebruikt maar met een andere kleur basiskaart. Niet alleen gestempeld en gestanst maar ook ingekleurd en met wit heat-embossed. Zoals je ziet zijn er zoveel manieren om met een beperkt aantal kleuren toch hele mooie dingen te maken. Kijk ook eens op de blog van Danielle voor inspiratie en die van Martin Stone. Heel veel manieren om met slechts drie kleuren een hele mooie kaart te maken. Hieronder nog een kaart die ik gemaakt heb met de drie kleuren.

kleur

uitdaging

 

Resultaten van vorige week

Hieronder een aantal kaarten die ‘mijn’ dames gemaakt hebben naar aanleiding van de week 1 uitdaging: Maak een simpele bedank kaart. Omdat mijn dames niet alle materialen en stempels van Stampin’Up! hebben mogen ze uiteraard ook spullen gebruiken die ze zelf hebben. Om vervelende gevolgen te voorkomen zeg ik hierbij dus even dat er een gedeeltelijk copyright op de afbeeldingen van Stampin’Up kan zitten. De dames hebben de foto’s zelf gemaakt en via whatsapp naar mij doorgestuurd. Een dame heeft de kaart vanaf het balkon naar beneden laten vallen, ik heb hem opgevangen en in de deuropening er een foto van gemaakt. Ze heeft inmiddels geleerd hoe ze dit zelf volgende week via whatsapp kan doen. TROTS op mijn dames, die zo hun best doen om met alle nieuwe omstandigheden om te gaan. Een 10 met een griffel en een virtuele kus van de juffrouw .

 

kleur

 

en de binnenkant van de kaart

Nog een voorkant van een kaart

kleur

en de binnenkant

Tot slot

Ik hoop dat jullie weer wat ideeën op hebben gedaan. Je kunt altijd de blog als leidraad gebruiken om ook lekker creatief bezig te blijven en voor jezelf meedoen. Alleen meegenieten mag natuurlijk ook altijd. Een reactie hieronder of een duimpje op facebook wordt uiteraard zeer op prijs gesteld. Als je vragen hebt kun je, zoals altijd, gewoon een mailtje sturen.

Geniet allemaal van het mooie weer, al is het maar vanaf je balkon of vanuit je tuin. Een creatieve week gewenst en blijf gezond. Volgende week is de opdracht: Boys are back in town of te wel: Maak een mannenkaart. Geen restricties, alles mag en kan.

Groetjes,

Janny

 

2 thoughts on “Kleur: gebruik met een beperking

  1. Leuke post, Janny! Wat goed dat je je dames inspireert om te blijven stempelen!
    Fijne zondag en stempel ze….

    1. Dankjewel Miriam. Leuk dat je je reactie hier achterlaat. En ja, het is op deze manier erg leuk om in contact en aan het stempelen te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.