Regenboog in: Iedere week een kaart

Regenboog

Er zijn wat verschillende opvattingen over de kleuren en aantal kleuren waaruit de regenboog bestaat. De meest gangbare opvatting is dat een regenboog uit 7 kleuren bestaat te weten: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Deze week heb ik, en een aantal dames van wie je de resultaten volgende week kunt bekijken, een kaart gemaakt met daarin deze zeven kleuren verwerkt. Ik heb mijn best gedaan om de kleuren indigo en violet zo goed mogelijk te maken. De inkten van Stampin’Up! zijn er namelijk niet in die kleuren en dus moet je dan gaan mengen. Ik wil er wel bij zeggen dat de kleuren in het echt beter lijken dan op de foto helaas.

Liedje

Bij het maken van de kaart zong er een liedje in mijn hoofd rond. Ik wist niet precies meer waar ik het van kende, het was vooral de melodie die ik in gedachten hoorde. De woorden regenboog rainbow wist ik me nog wel te herinneren. Ik ben gaan googelen en vond het liedje dat in mijn hoofd zat. Het is van Paul de Leeuw en kennelijk heeft hij het gemaakt met het songfestival in gedachten, vandaar de verschillend klinkende talen in de song. Als je de songtekst erbij pakt en kijkt naar de tekst snap ik niet dat hij dat ooit uit zijn hoofd heeft kunnen leren. Zoals je kunt zien is mijn kaart reuze toepasselijk bij de titel van dit liedje: Vlieg met me mee naar de regenboog.

De kaart

De kaart is opgebouwd uit een basiskaart van 21 x 14,5 cm, gerild op de lange kant op 10,5 cm. Ik heb whisper white thick karton gebruikt. De mat is 10 x 14 cm en in shimmery white. Het shimmery white karton is te gebruiken als een soort aquarel papier, je kunt het alleen niet ZO nat maken. Ik heb de mat een watercolor wash gegeven met licht blauw, een beetje een ‘lucht’ idee. Om de regenboog te maken heb ik zeven vlindertjes gestempeld en uit geponst en die met water oplosbare inkt in de betreffende kleuren geschilderd. Vervolgens zijn de ‘voelsprieten’ gestempeld, de vlindertjes er onder geplakt in de juiste volgorde en een rhinestone (een soort stress steentje) op ieder lijfje geplakt. De tekst is eveneens afkomstig uit de set Vlinderdans net als de vlindertjes. Nog een paar rhinestones om de kaart af te maken en klaar was de voorkant.

De ontvanger

In dit geval is de ontvanger van de regenboog kaart al bekend. Het is een nichtje van mijn vader die onlangs haar man verloren heeft. Niet aan corona trouwens maar dat maakt het niet minder verdrietig natuurlijk. Daarom heb ik, op geheel eigen schuine wijze, in de binnenkant van de kaart de tekst: Je bent niet alleen gestempeld. Ruimte zat dus nog voor een eigen persoonlijke boodschap.

Mijn visie op de regenboog opdracht

Hieronder het resultaat van de kaart die ik gemaakt heb.

regenboog

regenboog

De resultaten van de dames

En natuurlijk ook de resultaten van de kerstkaarten, opdracht van vorige week, die de dames hebben ingestuurd.

En nog een kaart zonder iets gedaan in de binnenkaart, dus van deze alleen de voorkant.

 

Meer dan genoeg inspiratie weer zou ik zo denken. Nog even voor de duidelijkheid, de dames gebruiken een kaartenpakket dat ze bij mij hebben aangeschaft maar gebruiken ook spullen van hun zelf. Niet alles is dus van Stampin’Up! en als het dat wel is, zijn het vaak stempelsets die niet meer te koop zijn. Ik denk dat dat het juist leuk maakt, met materiaal dat je al hebt de uitdaging aan gaan. De dames hebben weer uitstekend werk verricht maar het belangrijkste is, net als altijd, dat ze het met plezier gedaan hebben.

Tot slot

Zover weer voor deze week. Ben je benieuwd wat de dames van hun regenboog kaarten gemaakt hebben? Neem dan volgende week weer een kijkje op deze blog. Heb je vragen, opmerkingen of anderzijds iets mee te delen laat het me weten via de mail. Rest mij jullie allen nog een fijne week te wensen en hopelijk tot ziens volgende week.

Groetjes,

Janny

P.s. Stempelen, kleuren en kaarten maken kan, met mooi weer, ook heel goed buiten op je balkon of terras 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.