Staldeur kaart #workshopwelcomingwindow

Staldeur kaart

Deze week is de opdracht om met de set Welcoming window een stal te maken met een staldeur erin. In de stal wonen dieren natuurlijk. Er mag zelf beslist worden welke dieren dat zijn. Ik ben nieuwsgierig welke dieren de dames in de stal zetten. Zelf heb ik gekozen voor een paard.

Van raam tot staldeur

Met de stansen uit de set, met name de raam stans, is het met wat knip en plakwerk heel goed mogelijk om van het raam een staldeur te maken. Het is een kwestie van wat meer ramen stansen en daarna spijlen wegknippen of raamdelen, zodat je er een staldeur van kunt maken. Het zal lijken of je maar een stans gebruikt hebt. Buiten dat het een heel leuk effect geeft is het ook nog eens heel leuk om te doen.

Dieren in de stal

Bij Stampin’Up! hebben we meer dan genoeg sets waar dieren afbeeldingen in zitten. Paarden, geiten, varkens, koeien of zelfs kippen of een ezel behoren tot de mogelijkheden. Zoals gezegd heb ik voor een paard gekozen. Ik heb het paardenhoofd uit de set Let it ride gebruikt. De set is met pensioen, maar dat wilt niet zeggen dat je de sets die met pensioen zijn niet meer kunt gebruiken natuurlijk. Het is zelfs zonde om die sets niet meer te gebruiken. Hoe langer ik bij Stamppin’Up! zit hoe meer sets ik in mijn privé kast heb staan. Ik verkoop eigenlijk zelden een set. Waarschijnlijk blijkt daar al wel uit dat ik een hobby demo ben zoals ze dat in de volksmond noemen. Niet echt een demo voor geldelijk gewin.

staldeur

 

Artistieke vrijheid

Zoals je kunt zien op deze staldeur kaart heeft het paard niet echt veel plaats om te staan. Dat noemen we artistieke vrijheid. Het paard hoeft er niet daadwerkelijk helemaal in te kunnen. Toch stoorde dat me, maar om de kaart helemaal opnieuw te maken ging me te ver. Al zal ik dat nog wel een keer doen. Voor nu heb ik de kaart aangepast door de stal ietsje groter te maken. Het is het nog niet helemaal, maar toch heeft het paard nu iets meer plaats om te staan.

staldeur

 

Een klimplant verdoezelt de ‘uitbreiding’ van de stal. Het was ook nog een optie geweest om het paardenhoofd negatief te stempelen, zodat het de andere kant op zou kijken. Ik zal beide opties sowieso nog een keer proberen, gewoon omdat het kan.

De resultaten van de dames

Zijn jullie ook zo nieuwsgierig welke dieren de dames gebruikt hebben in hun staldeur kaart? Hieronder zie je het.

Staldeur

 

Staldeur

Staldeur

Wat gaan we doen na de workshop?

We zijn nog 2 weken bezig met de workshop en daarna gaan we over op technieklessen. De technieklessen zullen bestaan uit technieken die deelnemers met hun eigen spullen kunnen doen. Misschien niet precies alles, maar ik probeer daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Zo zullen er fun folds tussen zitten maar bijvoorbeeld ook de gestempelde one sheet wonder. Je hebt alleen een A4 karton nodig met diverse stempelsets en verschillende kleuren stempelinkt., maar die hoeven niet persé van Stampin’Up! te zijn. De spullen mogen bij mij gekocht worden maar het hoeft niet. Het leukste is juist dat iedereen zijn voorraad karton, stansen, inkt enz. weer eens doorspit om te zien wat voor de bepaalde technieken te gebruiken is. Ik zal voor aanvang van de techniek klas hier schrijven wat ik gebruikt heb/ga gebruiken zodat jullie vergelijkbare artikelen tussen je spulletjes kunnen zoeken. De techniek klas kost per keer € 7,50 (de techniek klas is een keer per maand) en je kunt dus van tevoren zien of je genoeg spulletjes hebt om mee te doen. Mocht je de techniek zo leuk vinden dat je toch mee wilt doen maar heb je niet alle spulletjes, dan heb je dus ca. een maand de tijd om de spullen aan te schaffen. Mocht je dat via mij willen doen dan raad ik aan om dat zo snel mogelijk te doen in verband met de wat langere levertijd als nawee van het gestremde zeecontainer vervoer. Het contact gaat via mail of whatsapp. Als je meer info wilt over hoe het in zijn werk gaat dan kun je uiteraard mailen.

Tot slot

Ik zou het natuurlijk bijzonder leuk vinden als er mensen zijn die ook mee willen doen met de techniek klas. Dat spreekt vanzelf!. Rest mij verder nog iedereen een gezellige week te wensen.

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.