Vrienden voor het leven

De tijd vliegt.

Deze keer een verjaardagskaartje voor een ‘oude’ vriendin. Het is alweer zo’n veertig jaar geleden dat de beste vriendin van mijn moeder overleed aan borstkanker. Toen waren de prognoses nog niet zo goed als in deze tijd en ze hadden het dus ook niet goed onder controle. Ze kreeg uitzaaiingen en ging een lange lijdensweg tegemoet. Tijdens die laatste periode waakte haar zus bij haar en mijn moeder hielp in eerste instantie. Dat werd al snel omgedraaid want de zus woonde verder weg en heeft een gezin met vier prachtige zoons. Haar huishouden moest natuurlijk ook door draaien.Tijdens die periode zijn de zus en mijn moeder vrienden voor het leven geworden.verjaardag,

Vrienden voor het leven.

De zus is een ontzettend hartelijk mens en bijzonder creatief op een heleboel vlakken. Artistiek mag je haar wel noemen. Ze verloor veel te vroeg haar zus en een paar jaar later werd haar man ziek. Ook die kon de strijd niet winnen. Ze ging niet bij de pakken neer zitten en toen haar jongens allemaal op eigen benen konden staan is ze gaan reizen. Ze wilde niet op haar leeftijd al achter de geraniums gaan zitten. Inmiddels is ze 83 en de grote reizen alleen doet ze niet meer. Ze maakt nu alleen nog ieder jaar een reis met een van haar kleinkinderen. Ieder jaar is er een ander kleinkind aan de beurt die dan mag kiezen waar ze naar toe gaan.

Dit vergeten ze nooit meer….

Je moet niet denken dat ze zich inhoudt hoor. Het ene kleinkind wil naar Italië maar een ander naar Afrika. Ze doet het allemaal nog.  De meeste kleinkinderen zouden niet met ‘oma’ op vakantie willen maar de kleinkinderen vinden het een eer om met haar op vakantie te gaan. En niet omdat oma betaalt maar omdat ze ervan genieten dat oma nog zo lekker mee kan doen. Ze zegt altijd: ” geld is makkelijk natuurlijk, maar ze hebben het allemaal goed en dit vergeten ze nooit meer”. Een mooie manier om het leven te vieren, er is al ellende genoeg. Haar zus en ook mijn moeder zijn inmiddels overleden maar de vriendschap is gewoon voortgezet met de volgende generatie, mij dus. En zo ‘gewoon’ is dat eigenlijk niet. Ik ben een gelukkig mens.

Een kaartje

Voor haar 84ste verjaardag heb ik een kaartje gemaakt en dat zal ze zeker waarderen aangezien ze zelf ook nog steeds creatief bezig is. Het is fijn dat de moeite en de aandacht die je erin stopt zo gewaardeerd wordt. We lopen de deur niet plat maar ontmoeten elkaar zo’n twee keer per jaar. En dan voelt het alsof we elkaar gisteren nog gesproken hebben. Altijd genoeg te kletsen en elkaar mooie dingen laten zien. Vrienden voor het leven: Dat is genieten!

 

Tot slot.

Wil je ook een kaartje maken of mooie technieken leren? Heb je zin om samen met een vriendin lekker creatief bezig te zijn? Heb je een vriendinnen dag en wil je samen een leuke workshop volgen als invulling van een dagje weg? Wil je misschien liever gewoon thuis iets knutselen? Een idee vind je hier en hier. Het is allemaal mogelijk. Niets zo ontspannend voor de geest dan creatief bezig zijn. Je kunt hier een kijkje nemen voor meer informatie. En natuurlijk mag je me altijd een mail sturen. Voor nog meer inspiratie, tutorials en ideeën kun je ook een kijkje nemen op de site van Danielle Bennenk. Fijn weekend en hopelijk tot volgende week!

Groetjes,

Janny

Product List

 

2 thoughts on “Vrienden voor het leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.