Bloemetjes en bijtjes

Bloemetjes en bijtjes.

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wilt. Maar wat heb ik een zin in de lente. Ik kan niet wachten tot de bloemetjes in bloei gaan en de bijtjes weer gaan vliegen. En wat zou het fijn zijn dat iedereen weer van een zonnetje kan gaan genieten. De late winterperiode is gelukkig al weer even over en de maar steeds aanhoudende griepepidemie ligt achter ons. Tijd dus voor een eenvoudig maar mooi lenteachtig kaartje. Nou ja, eigenlijk meer zomerachtig want Lavendel bloeit nog niet zo vroeg in het voorjaar. We zullen maar zeggen dat dit kaartje onderhevig is aan de artistieke interpretatie van de maakster 😉

De inspiratie

De inspiratie voor deze kaart kwam van internet. Er werden zoveel kaarten gemaakt met de mooie sale-a-bration set Lots of Lavender. Maar ik vond steeds, ondanks de vele mooie kaarten die ik voorbij zag komen, dat er iets aan ontbrak. Toen ik dan ook eens door al mijn mooie Stampin’Up! producten zat te kijken zag ik bij de stempelset Touches of texture uit de jaarcatalogus dat daar een stempel van een bijtje bij zat. Als je bijtjes ziet denk je ook aan honing, ik wel tenminste. Dus toen ik verder zocht vond ik de dynamische embossing folder met de hexagons. Lijkt op? Juist honing raten. Perfecte combinatie dus. Toen moest ik nog een mooie tekst vinden voor op de kaart. Als je een dag hebt waarop je kunt genieten van de bloemetjes en de bijtjes is het een mooie dag toch? En als je jarig bent ook! In de stempelset Best Birds uit de jaarcatalogus vond ik de perfecte combinatie met de teksten: It’s a good day en Congratulations.

De kaart

De basis kaart heb ik gemaakt in de kleur Wisteria Wonder (een soort lila). De Lots of Lavender stempel heb ik gestempeld op shimmery white karton want ik wilde deze inkleuren met aqua painters en dat werkt goed op dit karton. Vervolgens heb ik het boeket met de hand uitgeknipt. Daarna heb ik een aantal bijtjes gestempeld, ingekleurd en vervolgens ook met de hand uitgeknipt. Ik heb met de 1 1/4″ cirkel punch uit whister white een rondje geponst en uit een stukje scrap Wisteria wonder met de 1 3/8″ gegolfde cirkel punch een cirkel geponst.

 

De opbouw van de kaart

Op de basiskaart van Wisteria Wonder heb ik een mat van whister white geplakt nadat ik deze eerst door de big shot gehaald had met de hexagoon embossing folder. Daarop heb ik het uitgeknipte boeket met dimensionals aangebracht. Nadat ik een mooi plaatsje voor de bijtjes gevonden heb zijn die ook met dimensionals op de hexagoon mat geplakt. En als laatste heb ik de 2 cirkels op elkaar geplakt en de tekst erop gestempeld.

De binnenkant van de kaart

Op de binnenkaart van de kaart in Whisper white, heb ik Congratulations gestempeld en nog 2 bijtjes die ik vervolgens ingekleurd heb. Zoals altijd heb ik voldoende ruimte gelaten om een persoonlijke boodschap te kunnen schrijven aan de jarige.

De foto’s waarop copyright van Stampin’Up! van toepassing is

Tenslotte

Als je dit een mooie of leuke kaart vindt zou ik het op prijs stellen dat je hieronder een opmerking achter laat. Natuurlijk kun je je ook opgeven om mijn blog regelmatig te volgen. Voor meer informatie kun je terecht op mijn site onder de verschillende tabs. Ik organiseer verschillende dingen en ook regelmatig een workshop. Alle info hierover kun je vinden onder de tab agenda of onder de tab workshops en cursussen. Heb je vragen of wil je je opgeven voor een of meerdere activiteiten dan kun je ook altijd een mail sturen.

Hopelijk hebben jullie genoten van dit beetje lente? Tot volgende week,

Janny

Product List

2 thoughts on “Bloemetjes en bijtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.