Gestanst raam in #workshopin6delen

Gestanst raam

Een gestanst raam. We gaan dus gebruik maken van stansen bij deze tweede kaart in de workshop welcoming window. Feitelijk worden bijna alle onderdelen gestanst maar er wordt ook gestempeld. Het leuke is dat je kunt kiezen of je sommige afbeeldingen eerst stempelt en daarna uit stanst of meteen van een bepaalde kleur karton uit stanst.

De achtergrond

Je begint met een basiskaart. De mat in de kleur gray granite kun je zowel met de afbeelding van de stenen stempelen of je kunt de mat embossen met bijvoorbeeld de embossing folder Brick and mortar. Als je de embossing folder niet hebt kun je ook nog kiezen voor patroonpapier met stenen erop. Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden en kun je je fantasie de vrije loop laten. Eventueel kun je ook een afbeelding met houten planken erop gebruiken. Niemand zegt dat het ‘huis’ van steen moet zijn.

Gestanst raam

Vervolgens stans je het raam, de luiken, het beslag van de luiken en de vensterbank uit de kleuren karton die je wilt. Ik heb hier gekozen voor de kleuren: crumb cake (karton kleur), pool party (zacht aquamarijn) en basic gray (donkergrijs). De afbeelding van de kan of pot met bloemen stempel je op een reststukje wit karton dat je vervolgens achter het raam plakt.

De aankleding

De kaart wordt verder aangekleed met bloempotten die eerst gestempeld zijn en daarna gestanst worden of die rechtstreeks uit karton gestanst worden. Ook hier heb je weer de keuze. De bloempot met een bloemenstruik erin kan eveneens gestempeld en gestanst worden. De bloemenstruik zelf wordt eerst gestempeld en daarna uit gestanst zodat je die een beetje ‘over’ de bloempot kunt laten vallen. Zo krijg je wat meer diepte in de kaart. De tekst kun je uiteraard ook zelf kiezen. Dat kan ook een Nederlandse tekst zijn.

De kaarten

gestanst

 

De kaarten van de dames

gestanst

 

gestanst

 

gestanst

Tot slot

Volgende week gaan we verder met kaart drie in de serie. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de titel? Openslaande luiken kan ik alvast wel verklappen. Hopelijk lezen en kijken jullie volgende week weer gezellig mee?! De dames (en ik ook) vinden het hartstikke leuk als je hieronder een berichtje achterlaat of een duimpje geeft op facebook, dus zie je het berichtje daar voorbij komen: een duimpje is een kleine moeite maar toch een groot gebaar. Vooral voor de dames die het leuk vinden om mee te doen en iedere week weer hun best doen.

Allemaal een fijne week gewenst.

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.