Impossible kaart, niet zo moeilijk als je denkt

Impossible kaart, niet zo moeilijk als je denkt.

De impossible kaart heeft die naam gekregen door de vorm die de kaart heeft. Het maken is helemaal niet zo moeilijk maar het is weer eens een wat andere vorm en dat maakt het leuk. Ik deed online mee aan het maken van de kaart.

Online een kaartje maken.

Op facebook is er een groep van Nederlandse demo’s. Een keer per maand maakt iemand, ik denk een van de beheerders van de groep, een kaart. Ze maken daar een soort handleiding van. Vervolgens krijg je een uitnodiging om online mee te doen met het maken van de kaart.

Verrassing.

Je weet vantevoren niet wat voor kaart je gaat maken. De tijd wordt doorgegeven en een lijstje met benodigdheden. Bijvoorbeeld wat voor formaat karton je nodig hebt en hoeveel DSP (designer papier, papier met een mooie bedrukking) en de afmetingen van het karton en DSP. Iedereen mag dus zelf kiezen voor wat betreft de kleur van het karton en welk DSP je wilt gebruiken. Je raadt het al waarschijnlijk? Een kaart die er bij iedereen anders uit komt te zien.

Zo leuk om te doen.

Op de tijd van het evenement zorg je dat je achter de computer zit met al je spulletjes die nodig zijn. Je gaat naar facebook en aan de hand van aanwijzingen die je krijgt ga je de kaart maken. Via facebook kun je natuurlijk ook opmerkingen maken waarop anderen, die ook meedoen aan het evenement, dan weer kunnen reageren. Je zit dus alleen thuis achter je computer maar met jou nog meerdere deelnemers dus alleen en eigenlijk ook weer niet EN je bent allemaal met dezelfde kaart bezig.

Verversen.

Omdat je constant op dezelfde pagina bezig bent moet je af en toe het beeld verversen. De aanwijzingen komen een voor een binnen maar met iedere keer een periode er tussen om je de gelegenheid te geven de gegeven aanwijzing uit te voeren. Je zit dus niet alleen maar constant naar je scherm te kijken. Je leest de aanwijzing en gaat aan de slag. Aan het einde laat de maakster haar kaart zien die ze gemaakt heeft met nog enkele suggesties hoe je de kaart af kunt werken. Deze keer dus een impossible kaart.

Hulde aan de maakster.

Ik wil hier de maakster voor deze maand, Sandra Korten, bedanken voor de prima aanwijzingen voor deze kaart. Een evenement als dit staat of valt natuurlijk met het geven van de aanwijzingen. Als de deelnemers niet begrijpen wat de aanwijzing inhoudt, wordt het een zootje. Het was de eerste keer dat ik hieraan mee gedaan heb en ik ben met mijn k….. in de boter gevallen wat dat betreft.

Het resultaat.

Voor deze kaart heb ik het DSP en de stempelset van de LOVE WHAT YOU DO suite gebruikt. Deze prachtige suite (stempelset, dies, DSP, bijpassend karton EN embellishments (versieringen zoals het zilverkleurige bloempje wat ik als hart van de uitgeknipte bloem gebruikt heb) is als bundle alleen in de maand mei 2018 voor iedereen te bestellen als een voorproefje van de nieuwe jaarcatalogus die in juni a.s. van start gaat en die boordevol mooie nieuwe producten staat. Dit jaar staan er in de nieuwe jaarcatalogus ook DRIE nieuwe Nederlandstalige stempelsets. Hierover in mijn volgende blog meer informatie. Mocht je meer willen weten over de LOVE WHAT YOU DO suite en de bestelmogelijkheden neem dan contact me op via de mail.

 

Hopelijk hebben we een rustige, respectvolle dodenherdenking op deze 4e mei. Welke doden je ook herdenkt of ze nu in de 2e wereldoorlog of welke oorlog dan ook omgekomen zijn of bij een aanslag of door een ongeluk ver weg of dichtbij in je familie, als iedereen zijn ‘eigen’ doden herdenkt zou dat al een hoop discussies en onenigheid voorkomen. Hopelijk tot volgende week en een fijn weekend.

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.