Inspiratie voor een ‘goedkoop’ cadeau.

Inspiratie.

Hoi allemaal. Deze keer heb ik mijn inspiratie voor een ‘goedkoop’ cadeau gehaald van een blog waar ik per ongeluk op terecht kwam. Per ongeluk want het is een Franstalige blog en mijn Frans is niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig had ze er een Engelse vertaling bij staan. Ik ben nog niet zo goed in bloggen en alles wat daarbij hoort dat ik overal een link van kan genereren, maar ik zal het proberen. Haar blog, ze heet denk ik zelf Sofie, vind je hier. Aha gelukt. Weer iets bijgeleerd.

Goedkoop.

In mijn opinie kan het allerduurste cadeau ter wereld tegelijk het aller goedkoopste cadeau zijn. Hoe makkelijk is het om naar een winkel te gaan, iets uit te zoeken, in laten pakken en af te rekenen? Een zelfgemaakt cadeau echter, hoe goedkoop ook, kan voor jou veel meer betekenis hebben. Voor mij in ieder geval wel. Een zelfgemaakt cadeau daar steekt de maker aandacht in, interesse in jou. Dat moet wel om inspiratie te vinden voor een cadeau dat bij jou past. Alle tijd die de maker bezig is met jouw cadeau ben je in zijn of haar gedachten. Is dat niet meer waard dan het duurste cadeau dat je kunt krijgen? Ik wil niet zeggen dat wat ik nu gemaakt heb zoveel waard is. Mijn cadeau is maar een kleinigheidje.

Kleinigheidje.

Soms heb je iemand in je omgeving, geen familie of beste vrienden, waar je het goed mee kunt vinden maar waar je nou niet de deur plat loopt. Je gaat niet naar verjaardagen van elkaar, maar je ontmoet diegene bijvoorbeeld op verjaardagen van anderen. En als je diegene ontmoet is er toch wel iets van een klik en is het altijd gezellig om eens bij te kletsen. Natuurlijk leer je zo iemand niet snel goed kennen dus valt het ook niet mee om daar een origineel cadeau voor te verzinnen. Normaal gesproken zou je daar ook helemaal geen cadeau aan geven. Stel dat er iets gebeurt in het leven van diegene en dat je toch wilt laten merken dat je daar ook blij om bent en je vindt een kaartje niet voldoende? Dan kun je je interesse tonen door een eigen gemaakt ‘goedkoop’ algemeen cadeautje te geven.

Algemeen cadeautje.

Er zijn veel algemene cadeautjes te vinden maar in mijn geval heeft dat natuurlijk met mijn hobby te maken. Als het mogelijk is maak ik gebruik van de artikelen die Stampin’Up! verkoopt, maar ik gebruik ook andere materialen als dat zo uit komt. Mocht je interesse hebben in de artikelen van Stampin’Up! dan kun je hier een kijkje nemen. Mocht je ook willen leren om leuke kaarten en 3D objecten te maken kijk dan hier. Zoals gezegd kreeg ik mijn inspiratie van een Franstalige demonstratrice die een hele leuke techniek liet zien. Ze behandelt het papier eerst met een mengsel van glycerine en water voordat ze het gaat verwerken. Helaas kun je via het lezen van deze blog niet voelen, maar het papier ziet er uit als een soort suède en zo voelt het ook aan. Het is lekker zacht, aaibaar zeg maar. Deze techniek heb ik gebruikt om een cover te maken voor een notitieboekje. Het boekje heb ik hier besteld samen met nog wat andere artikelen die ik nodig had.

Het resultaat.

Zo jammer dat je niet kunt voelen hoe zacht de cover is.

 

 

De afwerking.

Ook al hebben we computers, laptops enzovoort, iedereen heeft toch nog wel eens iets nodig om te schrijven. Ik zou dus zeggen dat het een prima algemeen cadeau is wat je eigenlijk aan iedereen kunt geven. Het leesvenster heb ik bevestigd met vier splitpennen. De hoekbeschermers (al denk ik dat ze weinig beschermen ;-)) heb ik erop gelijmd. Aan de binnenkant heb ik een extra op maat gemaakt vel geplakt om de bevestiging van de splitpennen weg te werken en nog een vakje gemaakt waar je enkele notitie blaadjes in kunt bewaren.

Ik hoop dat jullie misschien weer wat inspiratie op gedaan hebben. Een opmerking hieronder of een like op mijn Facebook pagina zou ik leuk vinden. Bericht delen mag natuurlijk ook altijd. Tot volgende week!

Groetjes,

Janny

Product List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.