Koffertje met de envelope punch board

Koffertje

Een aantal weken geleden heb ik een workshop gegeven. Tijdens deze workshop hebben we een koffertje gemaakt naar een idee van Linda Parker, daar heb ik in ieder geval de gegevens ervan gevonden. Het is een prachtig koffertje maar het kost veel karton en het is een hoop werk. Niet dat dat erg is natuurlijk maar daardoor ging ik nadenken of het sneller en met minder karton kon. Ik had namelijk een snel, last-minute, cadeautje nodig voor een tante van me die jarig was.

Dit zijn trouwens koffertjes die door deelnemers aan de workshop gemaakt zijn.

koffertje

 

koffertje

Ik ben erg trots op hoe ze gelukt zijn want het is een heel precies werkje om alles zo te maken dat het ook past. Wilde ze daarom hier toch ook even laten zien.

Envelope punch board

Nou hebben ‘wij’ bij Stampin’Up! een mooi artikel, het envelope punch board. Het is een apparaatje om in eerste instantie enveloppen mee te maken, de naam zegt het al. Maar je kunt er ook doosjes mee maken en dat heb ik dit keer gedaan. Er was een rechthoekig doosje nodig om de vorm van het koffertje te maken. Op deze manier heb je een stuk karton nodig van 17 x 17 cm. Dat kan uit een A4-tje. De rest die je over hebt kun je gebruiken voor de zogenaamde hoekverstevigers en het handvat. Ook heb ik, omdat er nog genoeg karton over was van het A4-tje een inzet gemaakt voor het koffertje. Zo ontstaat er een doosje met twee compartimenten om een kleinigheidje in te stoppen.

Cadeautjes

Normaal geven wij elkaar met verjaardagen geen cadeautjes dus is het meestal een eigen gemaakt iets. En daar doe je dan toch een kleinigheidje in, zoals een zakje thee en een theelichtje of zoiets. Dat kan iedereen altijd wel gebruiken en het neemt niet veel plaats in. Deze tante is de jongste zus van mijn moeder en daar heb ik dan ook van vroeger uit altijd het meeste mee opgetrokken. Na het overlijden van mijn moeder is zij de enige die met grote regelmaat ook mijn vader blijft opzoeken. De eerlijkheid gebiedt wel om te zeggen dat haar andere zussen zelf teveel ouderdomsgebreken hebben om regelmatig te kunnen komen. Maar zij en mijn moeder waren toch ook elkaars lievelings zussen.

Het doosje

Het doosje komt er zo uit te zien:

koffertje

Ik ben normaal gesproken geen liefhebber van paars dus had ik die kleur gepakt om het ‘ontwerp’ te testen. Natuurlijk werkte het toen in EEN keer . Je ziet dat de vorm van het doosje lijkt op een opgevouwen envelop alleen heeft dit ontwerp een opstaande rand om het doosje te vormen.

Het omhulsel/de afwerking

 

Je kunt het doosje dichtplakken, maar dan kun je minder goed bij de inhoud. Ik heb ervoor gekozen om het doosje alleen dicht te vouwen en niet te plakken. Van het mooie DSP (papier met een patroon) heb ik de ‘echte’ koffer look gemaakt door dit stuk papier eenvoudig rond het doosje te vouwen en aan de onderkant vast te plakken. Je schuift het als een riem (belly band) over het doosje heen. Vervolgens zijn er de hoekstukken opgeplakt en als laatste heb ik er het hengsel op geplakt. Zoals je ziet van een rest van het paarse karton. Nog 2 knopen erop voor een mooie afwerking en een label op en aan het koffertje.

Plaatje

Ik vind het een pracht koffertje geworden, al zeg ik het zelf. Mijn tante was er ook blij mee vooral toen ze erachter kwam dat ik het zelfgemaakt had.

 

Tot slot

Wil je ook leren werken met het envelope punch board of gewoon een keer een kaartje of een doosje maken? Neem dan contact op met janny@jannysateljeeke.nl. Ik zal je graag op weg helpen. Voor iedereen een heel fijn weekend gewenst en hopelijk weer tot volgende week?!

Groetjes,

Janny

Product List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.