Waar je ook gaat, volg je hart

De kunst van het leven.

Waar je ook gaat, volg je hart. Dat is voor veel mensen erg moeilijk. We hebben het allemaal druk, druk, druk. Werken, de kinderen, sporten, de activiteiten van de kinderen, oppas regelen, het huishouden en boodschappen doen. Want alles moet tip top in orde zijn. Van wie moet dat eigenlijk? Vraag je je dat wel eens af? Ik wel namelijk. Natuurlijk zijn er altijd dingen die ‘moeten’. Je moet op tijd op je werk zijn, de kinderen op tijd op school, de boodschappen ‘moeten’ gedaan worden enz. Vaak is het dan moeilijk om in de hectiek van de dag tijd te vinden om eens even tot rust te komen.

Vakantie.

Het toverwoord! En de ‘smoes’. Tot rust komen en even tijd voor jezelf nemen. Dat gaan we allemaal in de vakantie doen. Voordat we op vakantie gaan werken we ons nog even te pletter, want alles ‘moet’ tot in de puntjes geregeld worden. We vertrekken ’s avonds want we hebben maar een paar weken dus ‘moet’ er wel alles uitgehaald worden. Ook ‘moet’ het dan meteen gezellig zijn. Liefst vanaf het moment dat we in de auto stappen, oververmoeid en waarschijnlijk met een paar blèrende kinderen op de achterbank die ook helemaal van slag zijn. Herkenbaar?

Pensioen.

Nog zo’n toverwoord. Nee we gaan nu niet lekker naar het strand, even uitwaaien. Een hobby? Daar hebben we geen tijd voor. Straks of later. Als ik met pensioen ben dan ga ik allemaal leuke dingen doen. Dan heb ik er tijd voor (en geld) en dan ben ik blij dat het ‘zwarte gat’, waar ik ongetwijfeld in val omdat ik al mijn sociale contacten van het werk ga missen, kan opvullen. Dan kan (lees ‘moet’) ik weer een heel ander netwerk op gaan bouwen. Dat wordt genieten!

Genieten.

Waarvan? Van je pensioen geld? Van je nieuwe netwerk opbouwen? Natuurlijk is het fijn om een ‘netwerk’ te hebben waar je in geval van nood op terug kunt vallen. Maar kun je dat ook? Ik heb al (te) vaak meegemaakt dat als er daadwerkelijk iets aan de hand is je op jezelf bent aangewezen. Hopelijk, als je daar nog wel tijd voor gemaakt hebt, kun je een beroep doen op een of twee vrienden. Maar het is duidelijk dat iedereen liever naar een feestje komt dat je organiseert, dan je uit de puree helpt. Is die waan van de dag dat nou echt allemaal waard?

Alles wat hierboven staat.

Dat is geen aanval. Op niemand. Ik ben wat ze noemen een ervaringsdeskundige. Met vallen en opstaan heb ik geleerd om de boel wat meer de boel te laten. En…… dat valt niet altijd mee. Maar….al doende leert men! Ga eens lekker een keer met je kind ergens lunchen of koffie drinken en niet omdat het ‘moet’ of snel, snel, even tussendoor. (Mijn dochter komt niet meer bij als ze dit leest). Worden jullie er ook zo gek van dat als je iets afspreekt met iemand, dat ze dan een half uur voor tijd afbellen omdat ze een ‘beter aanbod’ hebben voor de tijd die voor jou gepland stond? Waar is de tijd gebleven dat je gewoon naar iemand toe ging, aanbelde en zei dat je even een bakkie kwam doen?

De dooddoeners.

Het ligt allemaal aan internet. WhatsApp, Facebook, twitter enz. Maar kennelijk leest niemand meer de handleiding van laptops, computers, mobiele telefoons en weet ik veel wat er allemaal nog meer aan media te vinden is. Ik persoonlijk vind internet een prachtig medium. Ik kan van alles opzoeken, ik kan kletsen met mijn dochter terwijl ze aan de andere kant van de wereld zit, ik kan jullie vervelen met mijn verhaaltjes op mijn blog :-)) en ik kan er zelfs televisie mee kijken. Geweldig. Maar in die handleiding staat ook een klein knopje getekend. Dat is om alle dingen die je tijd in beslag nemen op al die apparaten gewoon simpel uit te zetten. Rust, wat wil je nog meer?

Saai.

Dat vinden veel mensen het als dat knopje uitgezet word. Al deze manieren om zogenaamd met elkaar in contact te blijven heeft dan ook nog de naam SOCIALE media! Volgens mij is de tijd nog nooit zo a-sociaal geweest als nu. Ik kom zelden in een restaurant maar als ik daar ben valt het me op hoe stil het daar vaak is. Niet omdat de mensen van het eten genieten, maar omdat bijna iedereen op de telefoon zit te kijken. Een normaal gesprek wordt bijna niet meer gevoerd. wel wordt er een foto gemaakt (allemaal vooral even lachen) om op Facebook o.i.d. te laten zien, aan al die ‘sukkels’ die gewoon thuis aan de piepers zitten, hoe beregezellig het toch wel is? Er wordt zelfs verstoord naar je gekeken als het aan jouw tafel echt gezellig is en er wat hard gelachen wordt.

Waar je ook gaat, volg je hart.

Waar je ook gaat heeft niet alleen betrekking op veel reizen. Het slaat eigenlijk op heel je leven. En dat leven is veel te kort om in het teken te zetten van iedereen die wel een mening over je heeft. Leef je leven zoals jij dat wilt en niet zoals een ander vindt dat je dat moet doen. En als je beïnvloed wordt door al die ‘leuke’ berichten op sociale media zet dan dat knopje eens op uit. Het mag dan saai zijn, maar voor mij betekent ‘saai’ het toppunt van geluk. Als het saai is gebeurt er misschien niks geweldigs maar ook niets ergs. Geen ernstig zieken om je heen, geen financiële problemen omdat je zo nodig alle aangeprezen nieuwe, veel te dure, gadgets moet aanschaffen. Gewoon tevreden zijn met wat je hebt en er het beste van maken en vooral lekker van elkaar genieten.

Deze blog.

Wilde ik eigenlijk helemaal niet schrijven. Ik heb de kaart gemaakt met mijn dochter in gedachten die al over de hele wereld gezworven heeft en nu aan het bedenken is of ze in Nederland wilt blijven of toch maar in Engeland gaat zoeken naar een huis. Die er totaal geen probleem van maakt om een goed betaalde baan op te zeggen en dan een jaar te gaan reizen. Die ervan uit gaat dat als ze terug komt er weer nieuwe kansen en mogelijkheden zijn. En dat is ook zo! Die ook echt niet altijd gelukkig is of geen onzekerheden kent maar die wel al op jonge leeftijd geleerd heeft dat het leven morgen ineens over kan zijn. Toen was mijn leven niet saai! Kun je begrijpen waarom ik ‘saai’ zo ontzettend ben gaan waarderen. Eigenlijk zouden we allemaal moeten leven alsof het onze laatste dag is. Waar je ook gaat, volg je hart is op haar lijf geschreven. Wil je haar reisblogs zien kijk dan hier.

De kaart.

De achtergrond stempel op de kaart is niet van Stampin’Up! maar hoorde hier wel thuis vond ik.

 

 

 

Tot slot.

Wil je je leven leiden zoals jij dat wilt? Wil je je hoofd leeg maken op een leuke manier? Kijk dan eens rond op deze site. Onder deze tab kun je zien wat er allemaal te doen is. Wacht niet tot je er tijd voor hebt, maar MAAK er tijd voor en dat hoeft niet persé met deze hobby te zijn ;-). Zorg gewoon goed voor jezelf en ontspanning is daar een onderschat onderdeel van. Mocht je meer informatie willen over deze hobby kun je me een mail sturen. Ik zal je graag op weg helpen. Want denk eraan: WAAR JE OOK GAAT, VOLG JE HART. Fijn weekend allemaal en hopelijk tot volgende week.

Groetjes,

Janny

 

Product List

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.