Welcoming window #workshopin6delen

Welcoming window

Vanaf deze week maken we 6 kaarten met de stempelset Welcoming window. We hebben niet allemaal dezelfde kleuren inkt maar wel allemaal het te gebruiken karton en de stempelset. Ik ben benieuwd hoeveel variatie er gaat zitten in dezelfde kaart die we maken. De deelnemers hebben allemaal de stempelset of de bundel gekocht. Verder heb ik een handleiding geschreven behorende bij de 6 kaarten die we gaan maken. De dames hebben hun benodigdheden bij mij thuis opgehaald. Gelukkig wonen we allemaal vlakbij elkaar.

De eerste kaart is SIP

Wat is SIP? SIP is de afkorting voor Stempel Inkt en Papier. Dat wil zeggen dat dat ook alles is wat je nodig hebt (eigenlijk). Natuurlijk kun je de kaart toch iets uitgebreider maken, wat we ook allemaal gedaan hebben. Je begint met een basiskaart met daarop een mat waar je je afbeeldingen op stempelt. De mat plak je op de basiskaart en tadaa de kaart is al klaar. Niet moeilijk dus. Een prima start voor een workshop. Al gaandeweg worden de kaarten uitgebreider zoals je de komende vijf weken zult kunnen zien.

SIP 2.0

Onze eerste kaart is dan wel alleen stempel inkt en papier maar toch net iets moeilijker dan een gewone SIP. De Welcoming window stempelset bestaat namelijk uit stempels die je samen met elkaar moet gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld een afbeelding met alleen het groen van een boeketje maar heb je een tweede stempel met de afbeelding van de bloemetjes. Die moet je dus als het ware over de al gestempelde afbeelding met het groen van het boeket heen stempelen. Deze techniek heet ‘two step stamping’ of in het Nederlands ‘twee stappen stempelen’. Je moet dus 2 keer stempelen om één afbeelding te maken.

Welcoming window

De term welcoming window betekent vrij vertaald: een uitnodigend raam. Een raam waar je naar kijkt als je langs loopt omdat het er verwelkomend uit ziet of zoals wij hier in Nederland zeggen, gezellig! We hebben allemaal geprobeerd om dit raam er zo verwelkomend mogelijk uit te laten zien. Het is niet zo dat jullie nu 4 totaal verschillende kaarten te zien krijgen want we maken dus in feite allemaal precies dezelfde kaart. Alleen de kleuren kunnen verschillen omdat we niet allemaal dezelfde kleuren stempelinkt hebben. Hoe verder we komen in de moeilijkheidsgraad, hoe meer eigen inbreng we er aan kunnen geven. Wanhoop dus niet, er komen meer verschillende kaarten in de aankomende weken.

De welcoming window workshop

De workshop is niet door mij samengesteld maar door Liz Shannon. Liz is een Engelse demo die heel slim probeert om niet alleen iets door haar verkopen aan klanten te verdienen maar ook door workshops en dergelijke te maken die ze verkoopt aan collega demo’s. Zo ook deze. Ik heb de workshop van haar gekocht en deze vertaald naar het Nederlands. Ere wie ere toekomt!

De kaarten

Welcoming

 

welcoming

 

welcoming

 

welcoming

 

Zoals je ziet hebben we allemaal iets toegevoegd in de vorm van een diertje.

Tot slot

Ook zo benieuwd naar de volgende kaart in deze serie van 6? Neem dan volgende week woensdag weer een kijkje op mijn blog. Voor informatie, vragen enz. kun je me zoals altijd een mailtje sturen. Deze set gaat trouwens mee naar de nieuwe jaarcatalogus die begin juni online gaat, niet meer als een korting bundel maar nog steeds apart te bestellen. Mocht je na het zien van deze kaarten (en de volgende) de set willen bestellen dan houd ik me aanbevolen om een bestelling voor je te verzorgen. Ook hiervoor kun je me mailen.

Fijne week allemaal en veel creatief plezier tijdens deze storm- en regenachtige dagen.

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.