Workshop cover notitieboekje: nog even na genieten.

Workshop voorbereiden.

Als ik enthousiast ben over een hobby doe ik niets liever dan dat enthousiasme delen. En het allerliefst geef ik dan een workshop. Er is geen betere gelegenheid om mensen te laten proeven van een hobby dan ze te laten werken met de materialen en ze naar huis te laten gaan met een leuk, zelfgemaakt, project. Een workshop valt of staat met een goede voorbereiding.

Sfeer.

De sfeer is ook erg belangrijk bij het deelnemen aan een workshop. Het moet, in mijn beleving, een feestje zijn. Dus geen gehaast en ook tijd om bij de andere deelnemers te kijken en lekker te kletsen. De ene deelnemer is altijd wat sneller dan de andere. Door een gezellige, ontspannen sfeer te creëren vinden de wat snellere deelnemers het over het algemeen ook niet erg dat het tempo wat lager ligt.

Een feestje betekent cadeautjes.

Bij iedere workshop die ik organiseer krijgen alle deelnemers cadeautjes. Een leuk ‘welkom’ geschenkje en natuurlijk als ‘dankjewel’ een goodie bag(je) met nog wat leuks erin. Vandaar dat ik een aanmeldingstermijn hanteer want ik moet natuurlijk wel in de gelegenheid zijn om de cadeautjes voor iedere deelnemer te maken. Verder krijgt ook iedereen nog een handleiding mee naar huis, zodat ze thuis het projectje nog eens kunnen maken.

Een mooie dag.

Afgelopen zaterdag was dus de workshop van de cover voor een notitieboekje. Voor een herinnering over hoe dat boekje er ook alweer uit zag klik je hier. Ook staat daar de vermelding naar de weblog van de designer.

Workshop alles staat gereed

workshop voorbeelden en benodigdheden

Alles stond gereed om de gasten te ontvangen.

Het verloop van de dag.

Als eerste zijn we begonnen met het oefenen van het sponzen. Alle deelnemers kregen een paar stukjes karton om op te oefenen en verschillende kleurcombinaties uit te proberen op ook weer verschillende kleuren karton. Na een half uurtje oefenen begonnen we met het opmeten, snijden en rillen van de cover. Bij deze techniek moet het karton nat gemaakt worden en dus ook weer (zoveel mogelijk) drogen en dat viel niet mee met de hoge luchtvochtigheid op deze dag. Vandaar dat de pauze wat langer dan normaal ingepland was. Tijd dus voor koffie en thee met wat lekkers.

workshop pauze 1

workshop pauze

workshop pauze groep 3

De concentratie spat er vanaf.

Na de pauze was het tijd om de sponstechniek in praktijk te brengen. Zoals op de foto’s te zien is spatte de concentratie er vanaf.

workshop concentratie

workshop concentratie 2

workshop concentratie 3

De afwerking en het resultaat.

Na het aanbrengen van het ‘koperwerk’, wat bij de een wat makkelijker ging dan bij de ander doordat het karton nog net iets TE vochtig was, was iedereen toch vooral blij met het behaalde resultaat. Ze waren trots op hun gemaakte cover. En ik ben heel erg trots op ‘mijn’ deelnemers. Zoveel mensen, zoveel verschillende covers.

workshop resultaat

Complimenten.

De workshop begon om half 2 en om kwart over 5 waren we klaar. Het was een hele gezellige creatieve middag en na afloop kreeg ik mooie complimenten over de goede uitleg, de verzorging in het algemeen en vooral de ontspannen sfeer werd erg gewaardeerd. Voor de eerste twee ben ik verantwoordelijk maar, lieve deelnemers, het laatste compliment is ook aan jullie zelf, want zonder jullie inbreng kan ik, alleen, die sfeer niet maken. Dus ook voor jullie nog een keer een hartelijk dankjewel!

Wat kun je nog verwachten?

Zaterdag 16 juni a.s. staat er nog een workshop gepland: De shadowbox! Mochten jullie interesse hebben dan graag aanmelden vóór 11 juni (Ik had me in een eerder bericht en op Facebook vergist in de uiterste aanmeldingsdatum) Er zijn nog enkele plaatsen vrij! Voor aanmelden graag mailen naar: janny@jannysateljeeke.nl  Dit is de laatste workshop van dit seizoen.

Seizoen najaar 2018.

Het nieuwe seizoen (najaar 2018) begint met een workshop op zaterdag 29 september 2018. Dit wordt een pennenhouder voor op het bureau, of een houder gevuld met babyspulletjes voor een babyshower, of een make-up houder voor een jarige dame. Kortom de mogelijkheden zijn weer legio. De pennenhouder bestaat uit 5 losse doosjes in een grotere doos. Versieren kan natuurlijk weer naar eigen smaak. Onderstaande foto is een voorbeeld.

workshop pennenhouder

 

workshop pennenhouder

 

De ontwerpster van deze pennenhouder is Sam Hammond Donald, beter bekend als Pootles. Ik heb schriftelijke toestemming van haar om de pennenhouder als workshop te geven.

De prijs is nog niet bekend en ook niet hoe lang de workshop duurt. Het zou zo maar kunnen dat dit een dag workshop wordt met inclusief een lunch. Ik moet een en ander nog verder uitwerken, dus als je interesse hebt hou dan mijn blog en Facebook pagina in de gaten. Je interesse in de workshop kan vooralsnog tot en met zondag 16 september worden aangegeven. Ik begrijp dat je je misschien nog niet definitief wilt aanmelden omdat er nog geen tijd en kosten bekend zijn. Ik zou het erg op prijs stellen als je een ‘interesse’ mailtje zou willen sturen naar janny@jannysateljeeke.nl.  Bij veel interesse kan ik dan eventueel een tweede workshop datum meteen inplannen en dan kan ik jullie t.z.t. een mail sturen met alle opties en mogelijkheden. Net als altijd zal de prijs in ieder geval inclusief alle materialen en benodigdheden zijn en bij een dag workshop ook inclusief een uitgebreide lunch.

Blog

Mijn blog zal in de vakantieperiode, als normaal, iedere vrijdag online komen. Ook de techniek lessen gaan gedurende de zomer gewoon door.

Rest mij nog jullie allemaal een goed weekend en eventueel een geweldige zomervakantie te wensen. Hopelijk weer tot volgende week.

Groetjes,

Janny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.