November: kaarten voor van alles wat

November

November was een drukke maand. Uiteraard met het maken van kerstkaarten, de koffertjes die je vorige week op mijn blog hebt kunnen zien, nog een swap met ons eigen team, uitnodigingen voor de babyshower van mijn dochter (die zie je pas in januari want zij leest mijn blog ook af en toe), kaarten en cadeautjes voor mijn quiltgroep (die zie je volgende week want we komen 18 december weer bij elkaar voor onze jaarlijkse kerstviering). Kortom er was genoeg te doen.

De teamswap

Het thema van de swap was herfst in al zijn facetten. Je mocht herfstkleuren gebruiken of een stempel met bladeren. Wat dan ook als het maar herfstachtig was.

De swap van Meriam:

november

Nicole’s swap:

november

En die van Danielle:

november

Tot slot die van mij:

november

Er zit ook nog rood en geel als herfstkleur in de kaart. Helaas is dit niet zo goed te zien op de foto.

Geboorte

In november had ik ook nog snel een geboorte kaartje nodig. Ondanks dat het een simpel kaartje is vond ik ‘m wel leuk door het model dat de kaart heeft.

november

En ja, je raadt het al, het is een meisje.

Verhuizing

Een lid van onze quiltclub is onlangs verhuisd en het was er nog niet van gekomen om daar een kaartje voor te maken en te versturen. En omdat ik in deze drukke november maand toch bezig was heb ik dat goedgemaakt. Ze zijn van een relatief rustig dorp en  erg rustige straat verhuisd naar een wat drukkere omgeving. Ze wilden wat dichter bij hun dochter wonen nu ze allebei een dagje ouder worden. Onlangs heb ik haar aan de telefoon gehad en gelukkig bevalt het nieuwe appartement hen uitstekend. Het fijne is dat ze alles in het gebouw hebben. Een recreatie ruimte waar een kaartje gelegd kan worden of een potje biljart gespeeld. Er is een gezellige huiskamer ruimte waar de dames kunnen kletsen en waar gehaakt en gebreid wordt. En ze heeft een nieuwe quiltclub gevonden waar ze eens per maand bij elkaar komen om aan hun quilts te werken.

november

Danielle denkt dat het haar handelsmerk is, maar een beetje schuin is toch echt meer van toepassing op mij. ;-)).

Tafeldecoratie voor de kerst

Met de takeout thinlits dies uit de herfst/wintercatalogus heb ik deze doosjes gemaakt als tafeldecoratie voor de kerst. Ik had toen alle karton al gesneden voor de koffertjes haha, anders had ik deze kunnen maken. Ze zijn een stuk sneller klaar en ook erg leuk om te geven met wat lekkers of een paar theelichtjes of zo. Hmmmm… misschien voor volgend jaar?

november

Kerstkaarten in november

December is al druk genoeg van zichzelf dus ook alle kerstkaarten zijn in november gemaakt. Ongeveer 50 stuks voor familie (die is niet zo groot), vrienden en klanten, die inmiddels ook vriendinnen geworden zijn. Ik maak altijd een soort voor deze groep en dan nog een aparte kerstkaart voor mijn vader, mijn broer en zijn vriendin en natuurlijk ook mijn dochter en haar man.

De ‘normale’ kerstkaart is met dank aan Danielle voor de lay out van de kaart.

november

De kaart voor mijn vader

Dit vraagt misschien enige toelichting. Vroeger heeft mijn vader in een band gespeeld, hij speelde saxofoon toen. Later is hij banjo gaan spelen (daar ben ik mee opgegroeid). In die tijd was er nog geen televisie (ondenkbaar bijna, nu heb ik ook geen televisie meer uit vrije wil) en dan speelde mijn vader altijd een paar liedjes op zijn banjo voordat we naar bed moesten.

Eigen bedrijf

Mijn vader had een eigen bedrijf en dat was de enige tijd die we samen hadden. En nee, ik ben niet zielig, ik wist niet beter. Hij had een garagebedrijf dus eigenlijk was hij een hele dag thuis, we zagen hem alleen niet. Ik ging weleens stiekem naar beneden met dropjes in de zak van mijn tuinbroek. Als ik dan op mijn donder kreeg omdat ik weer eens beneden was en in de garage dan had ik als smoesje dat ik dropjes kwam brengen. Slim toch?!

Takelwagen

Toen ik iets ouder was en ik het weinige contact beu was haha, sloop ik naar de garage. Mijn vader had ook een takelwagen voor als er een ongeluk gebeurd was of iemand met panne stond en de wagen dan opgetakeld en weggesleept moest worden. Echt een plaats om te zijn voor een vierjarige toch. Lekker spannend, stiekem ongezien de garage in zien te komen en daarna in de takelwagen. Levensgevaarlijk eigenlijk want daar zaten ALTIJD de sleuteltjes op. Hij moest daar onmiddellijk mee weg kunnen. Niet dat ik het in mijn hoofd haalde om de auto te starten, maar ik haalde wel de sleutels uit het contact. De eerste keer had ik ze buiten de auto verstopt, dat was geen goed plan. Mijn vader was veel groter dan ik en ik moest de auto uit om de sleuteltjes te gaan pakken. Toen kwam ik er niet meer in natuurlijk.

Slimmer worden

Een tijdje later was ik veel slimmer en verstopte ik de sleuteltjes achter de zonneklep. Tadaaaa..ik hoefde de auto niet uit om de sleutels te pakken (Ik heb trouwens toen wel héél goed leren vloeken ;-)) en kon dus mee. Dat mocht toen ook als ‘beloning’ omdat ik zo slim geweest was haha. Dat dacht ik toch. Mijn vader leerde ook bij en de sleutels zaten niet meer op de auto en ik mocht ook niet meer mee. Dat kon ook niet natuurlijk. De ene keer dat ik mee mocht moest mijn vader een auto ophalen die al bij een andere garage stond, niks spannends dus. Maar als je een auto moet gaan halen waar een ernstig ongeluk mee gebeurd is wil je daar uiteraard geen kind van vier bij hebben. Oh ik dwaal ernstig af zie ik.

Vervroegd pensioen

Toen mijn vader vanwege gezondheidsproblemen vervroegd met pensioen moest en hij dus meer tijd kreeg en altijd thuis was kwamen wij in het Walhalla terecht. Ik weet niet zeker of mijn moeder er ook zo over dacht, maar mijn broer en ik wel in ieder geval. Hij ging, net zoals hij gedaan had voordat hij getrouwd was, weer beestjes houden. Kippen, geiten, chinchilla’s en een stier om op te mesten. Voor de slacht dus. Wij hadden in die jaren top vakanties en zaten op onze bips in het stro te spelen bij al die beesten. Vooral als er jonge geitjes waren. Er is wat mee af gekroeld in die tijd. Ik dwaal weer af, maar we komen er wel hoor. In de zomer had mijn vader meer dan genoeg te doen met al die beestenbende, maar ’s winters stonden ze meestal in de stal en was er buiten het voeren en mesten om niet veel te doen.

Keyboard

En nu zijn we er…. mijn vader kocht toen een keyboard om zich tijdens de winter mee te vermaken (en ons ook, althans dat was toch de bedoeling ;-)) In het begin niet natuurlijk, maar later kon hij daar een lekker deuntje op spelen. NU heeft hij dat keyboard weer van de zolder gehaald en staat het weer in de kamer. Hij is erg druk met uitzoeken hoe het ook allemaal weer ingesteld moest worden. Maar hij heeft nu hulp van YouTube. Zijn iPad staat op het keyboard en zo volgt hij lessen om er weer in te komen. Vandaar heb ik, in plaats van een ‘echte’ kerstkaart, deze voor hem gemaakt.

november

Een keyboard met een kerst twist. Om het toch wat meer ‘kersterig’ te maken heb ik een kerst-ster slinger aan de binnenkant van de kaart gestempeld.

november

Met een zilver sterretje om een boo boo te verhullen. Ik had een klein schuivertje gemaakt met de blends, net buiten het lijntje. Dus elegant met een sterretje opgelost.

De kaart voor mijn broer en zijn vriendin

Eigenlijk hebben jullie die vorige week al gezien, al is hij niet precies hetzelfde als de kaart voor het hospice. Ik kan over mijn broer ook genoeg verhalen vertellen hoor, maar dat gaan we nu niet doen ;-))

november

Ook in november

Ook in november heb ik nog een gezellige dag doorgebracht met een vriendin die een beetje in de put zit en wel wat knutseltijd kon gebruiken. Niks zo goed voor de geest als lekker creatief bezig zijn! Zij had op Pinterest een foto gezien van een kaart die ze graag wilde maken maar waar ze niet aan uit kwam. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet precies weet hoe deze funfold heet maar ik denk dat het een corner pop-up kaart is. Helaas weet ik de naam niet meer van degene die de kaart op Pinterest gezet had, maar een voorbeeld hiervan heb ik in ieder geval gevonden op de blog van Jolanda Meurs. Samen hebben we een gezellige winderige november dag gehad met veel kletsen en knutselen. De dag was om voor we er erg in hadden.

november

 

november

 

Valt nog niet mee hoor om dit fatsoenlijk op de foto te zetten, maar ik denk dat het idee erachter wel duidelijk is zo. Het is niet de mooiste creatie die ik ooit gemaakt heb, maar het ging ook eigenlijk meer om de manier waarop de kaart in elkaar zit.

Last but not least

Ook was er in november weer een techniek klas. De dames mochten zelf weten wat voor sets ze wilden gebruiken, het ging deze keer om een funfold kaart. De dames mochten alles zelf doen en alle technieken gebruiken die ze inmiddels al geleerd hebben. De resultaten waren, hoewel praktisch hetzelfde, heel mooi. Mijn voorbeeld was deze:

november techniek

En dit is wat de dames er van gemaakt hebben, heeel wat anders haha, maar het zijn prachtige kaarten geworden. Ik zat duidelijk al meer in de kerstsfeer dan zij. Voor hun was het gewoon november 😉 Voorkant kaart: Van allebei de dames hetzelfde

Midden gedeelte:


Achterkant kaart, ook van allebei de dames hetzelfde

Ik wil de dames niet tekort doen dus ook al zijn de voor- en achterkant hetzelfde, ik zet de foto’s er toch allemaal op.

Mooie prestatie van de dames vind ik. De techniek les vliegt ook altijd om, soms wordt er zelfs vergeten om thee te drinken.

Tot slot

Zo, dit waren gedeeltelijk mijn activiteiten in november. Zoals je ziet heb ik me geen moment verveeld. Ik ga niet alle gebruikte artikelen hieronder in de product lijst zetten, alleen de gebruikte stempelsets. De normale artikelen zoals een vouwbeen, lijm, het snijapparaat e.d. kun je ook vinden in eerdere blogs. Als je op een artikel klikt in de productlijst ga je automatisch naar de webwinkel. Je bestelt dan via mij, je kunt dan wel alleen met een creditkaart betalen. Natuurlijk kun je je bestelling via de mail aan mij doorgeven. Als ik het te betalen bedrag ontvangen heb bestel ik de artikelen die je doorgegeven hebt.

Echt tot slot

Vanaf 3 januari 2019 gaat Stampin’Up! weer van start met een nieuwe voorjaarscatalogus met prachtige sets (ook weer Nederlandse). Aan de lancering van de nieuwe catalogus (seizoen voorjaar, 3 maanden geldig en/of zolang de voorraad strekt) is de actie Sale-a-Bration (afgekort SAB) verbonden. Er is dus een voorjaars catalogus en een SAB catalogus. In de SAB catalogus staan diverse stempelsets die gratis te verkrijgen zijn bij aankoop van een bedrag van 60 euro of een veelvoud daarvan. Het is een mooie manier om meer waar voor je geld te krijgen. Ze zijn niet helemaal gratis want er moet een bestelling tegenover staan, maar anders krijg je geen stempelsets erbij dus in die zin zijn ze wel gratis. De catalogussen komen in pdf vorm op mijn blog vanaf januari maar je kunt ze ook bij me bestellen. Ze zijn gratis. Heb je interesse stuur me dan een mailtje en ik geef ze je of stuur ze op. Uiteraard kun je je bestelling eventueel ook mailen. Het maakt trouwens niet uit uit welke catalogus je bestelt. De producten uit de jaarcatalogus tellen ook mee. Het ‘enige’ is dat je bestelling minimaal 60 euro of een veelvoud hiervan moet zijn.

Groetjes,

Janny
Product List

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.