Uitdaging: Maak iedere dag een kaart!

Uitdaging

Om in deze corona periode met elkaar in contact te blijven is een uitdaging op zich. Toch zijn er meer uitdagingen om aan mee te doen. Stampin’Up! heeft zelf ook een challenge/uitdaging bedacht om elke week een kaart te maken. Dat paste beter in mijn straatje maar helaas was ik ze al voor met het aanpassen van een andere. Martin Stone, een demo uit het Verenigd Koninkrijk heeft als uitdaging bedacht om iedere dag een kaart te maken. Je moet je dan aan bepaalde regels houden, zoals bijvoorbeeld het kleurgebruik, het ontwerp of onderwerp. Om iedere dag een kaart te maken zou me wel lukken maar daar ook iedere dag een blog over schrijven was me een beetje teveel van het goede met al mijn andere werkzaamheden. Bovendien zijn mijn dames niet zo computer-minded, al vinden ze het wel heel erg leuk om te knutselen met papier, dus voor hen hoef ik niet persé een blog te schrijven. Dat doe ik meer omdat ik het zelf leuk vind en omdat ook anderen misschien inspiratie krijgen om een leuke kaart te maken. Iedereen weet dat het heel goed is voor je mentale gesteldheid. Lekker bezig zijn en even niet hoeven piekeren.

 

Meedoen of alleen kijken

Met mijn dames heb ik afgesproken dat we de lijst van Martin Stone aanhouden met dien verstande dat we dus een keer per week een kaart maken in plaats van een per dag. Omdat mijn dames niet alle spullen hebben van Stampin’Up! heb ik ze een aantal mini stempelkussens gegeven die allemaal met verschillende kleuren inkt gevuld zijn. Op deze manier hebben ze een basis om mee te kunnen werken. Ook het benodigde karton zat bij dit pakket. We hebben volgens de corona maatregelen de spulletjes en de betaling uitgewisseld. Ze wisten dat ik zou komen dus lag het envelopje met geld al gereed en heb ik de spulletjes netjes voor de deur gelegd. Om het een beetje gezellig te maken heb ik de benodigde stempel kussentjes met een aantal mini kaartjes verpakt in een leuk doosje. Het oog wil immers ook wat. We zijn begonnen met materiaal voor de eerste 5 kaarten, voor 5 weken dus. Mochten alle maatregelen worden opgeheven kunnen we er of mee stoppen of misschien mee doorgaan. We bekijken dat wel als het zover is. Natuurlijk hoef je niet mee te doen en kun je ook via deze blog gewoon lekker meekijken.

uitdaging

 

 

 

De eerste kaart, week 1

De eerste kaart heeft als omschrijving: Maak een simpele/eenvoudige bedank kaart. Eenvoudig betekent in dit geval, zoals ik het opvat tenminste, gewoon simpel stempelen. Zowel de voorkant als de binnenkant, zonder het gebruik van stansen, ponsen, embossing folders enzovoorts. Hiervoor vond ik de nieuwe stempelset ‘Bedanken in stijl’ erg geschikt. De nieuwe set is een onderdeel van een nieuwe suite (stempelsets, stansen, papier en embellishments enz.)genaamd: Ornate Garden. De set is er dus ook in het Nederlands en heet : de siertuin collectie. Een van de stempels bevat alleen tekst met de woorden Bedankt, Dankjewel en Gelukt in een mooi groot lettertype met vervolgens zinnetjes tekst in een klein ‘handgeschreven’ lettertype zoals ‘voor je moeite’, ‘voor al je hulp’, ‘voor al je vriendschap’, ‘van ons allemaal’ en nog veel meer. Met de letter T afgeplakt (gemaskeerd) kun je van het woord GELUKT ook GELUK maken. Bruikbaar dus voor allerlei soorten gelegenheden. Voor de achtergrond heb ik stempels gebruikt uit de set: Label me bold. Ook een mooie set met voornamelijk tekst en en paar afbeeldingen.

uitdaging

En de binnenzijde van de kaart:

 

Tot slot

Zoals je ziet heb ik aan de binnenzijde van de kaart niet eens een mat gebruikt. Een minimalistische/eenvoudige kaart dus. Mocht je ook willen meedoen met deze leuke uitdaging dan kun je je altijd aanmelden via mijn mail. Natuurlijk kun je me ook mailen als je een bestelling wilt doen of vragen hebt. De fysieke workshops zijn tijdelijk uitgesteld, zodra het weer veilig is (naar mijn mening) zullen de workshops weer gegeven gaan worden en volgt er nader bericht hier. Tot nader tegenbericht wens ik iedereen een fijne week thuis met veel creatief plezier. Oh enne…..een reactie hier of onder de facebook link wordt zeer gewaardeerd, waarvoor bij voorbaat: BEDANKT.

Groetjes,

Janny

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.