Techniek voor verrassende effecten.

Techniek.

Met deze techniek kun je verrassende en mooie dingen maken. De techniek is: stempelkussen naar stempel of de Engelse vertaling: Stamp pad to stamp. Er zijn verschillende variaties op deze techniek. Zo is er ook een techniek die heet: marker to stamp (stift naar/op stempel). Deze keer heb ik gebruik gemaakt van de mini stempelkussens uit de voorjaarscatalogus. Er zijn 4 mini stempelkussens bij de tutti frutti bundle. Ik heb de gele (daffodil delight) en de rode (berry burst) gebruikt. De mooie stempelset Heartfellt blooms uit de sale-a-bration folder heb ik eerst in-geinkt met de affodil delight en meteen daarna ben ik daar overheen gegaan met de kleur berry burst. Omdat ik een glans effect wilde proberen heb ik glossy papier gebruikt om op te stempelen. Het effect is iets minder mooi geworden omdat ik het niet voor elkaar gekregen heb de rondingen mooi te krijgen omdat de stempelkussentjes natuurlijk vierkant zijn en dus rechte kanten hebben. Maar ik heb mijn best gedaan om toch een zo mooi mogelijk effect te krijgen.

De basiskaart

De basiskaart heb ik gemaakt in de kleur berry burst. Binnenin heb ik een gewone whisper white inlegkaart gebruikt. De mat voor op de voorkant is in basic black gemaakt en de mat met de stempel heb ik kleiner gemaakt voor het effect. Ik heb de stempelset meerdere keren gestempeld en een van de afdrukken heb ik met de daisy punch bewerkt. De daisy (bloem) die ik toen kreeg heb ik door midden geknipt en een helft gebruikt om te versieren.

De afwerking

Als afwerking heb ik de halve daisy bloem links onder op de stempelkaart geplakt met een hartje in het hart van de bloem. Ik heb ook op glossy papier het sentiment: for you gestempeld. Vervolgens zag ik dat er een minder mooi stukje, een missertje, op het gestempelde gedeelte zat. Mijn oplossing was om daarvoor een lint te gebruiken. Dit heb ik zo bevestigd dat mijn misser netjes verborgen werd. Nog een strikje erop ter afwerking en een banner gemaakt van het glossy karton met de tekst. Deze heb ik weer over het lint aangebracht. De tekst komt van de stempelset Birthday blooms uit de jaarcatalogus. Op de binnenkant heb ik van dezelfde stempelset een kleine bloemenstempel gebruikt om te versieren. Zoals altijd is er voldoende ruimte voor een eigen geschreven boodschap.

Foto’s

copyright: Stampin’Up!

 

copyright: Stampin’Up!

Copyright

Voor alle stempels van Stampin’Up! geldt een copyright. Om geen problemen te krijgen heb ik er dit onder getypt.

Nog wat informatie

Deze dag publiceer ik ook de kaart  voor de Koffie en Kaart club. Je kunt je daar voor opgeven tot uiterlijk vrijdag 16 maart a.s. Meer informatie hierover kun je vinden onder de tab agenda. Natuurlijk kun je voor wat voor informatie dan ook me altijd een mailtje sturen. Rest hieronder alleen de productenlijst nog. Uiteraard vind ik het altijd leuk als je mijn blog wilt volgen of hieronder een opmerking achter laat.

Tot volgende week,

Janny

 

Product List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.