nieuwjaar: hopelijk een beter jaar dan 2022

Nieuwjaar

Hallo allemaal, het is alweer een poosje geleden dat ik een blog geschreven heb. Ik heb in de lappenmand gezeten en dat zit ik nog steeds een beetje. Terwijl ik net met behandelingen bezig was werd mijn schoonvader onverwachts opgenomen in het ziekenhuis en daar kregen we slecht nieuws. 8 weken later is hij overleden aan meerdere hersentumoren. Dat was net na Sinterklaas. Wij zijn dus het oude jaar sh*t geëindigd.

Wensen voor het nieuwjaar

Om te beginnen wil ik jullie allemaal een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen. Er gaat niks boven gezondheid dat weten we eigenlijk allemaal wel. Maar soms wordt je nog even extra met je neus op de feiten gedrukt. Waarschijnlijk mede door alle stress van de afgelopen maanden werd ik net voor kerst ernstig ziek door een ontsteking ergens in het lichaam. Het was de huisarts die erachter kwam dat het misschien een blaasontsteking was. Belachelijk dacht ik, als er iemand weet wat blaasontsteking is ben ik het wel. Tijdens mijn jeugd ieder half jaar wel een keer en dan zou ik de symptomen niet herkennen? De ontsteking is kennelijk zo snel opgekomen dat ik de aanwijzingen gemist heb. De kerstdagen heb ik gemist doordat ik met rond de 40 graden koorts op bed lag. Gelukkig gaat het nu elke dag wat beter met de restrictie dat ik het een poosje erg rustig aan moet doen.

Veranderingen

Mede hierdoor heb ik een aantal beslissingen moeten nemen. Een daarvan is dat ik gestopt ben als demo van Stampin’Up!. Na 5 jaar demo te zijn geweest met veel plezier was het niet te moeilijk om de beslissing te nemen. Het enige jammere vind ik dat het contact met het team waarschijnlijk zal verwateren want ook daarvan ben ik officieel geen lid meer. Maar als je constant achter de feiten aanloopt en het een opgave wordt om aan alles mee te doen in plaats van plezierig dan is het een goed besluit om even pas op de plaats te maken. Maar niet getreurd, ik heb een groot aantal stempelsets van Stampin’Up! en ik kan daarmee nog heel veel leuke kaarten maken, en doosjes, en schap pagina’s. We gaan dus vanaf februari weer door met elke week een kaart en met de techniek klassen.

Elke week een kaart

Hiermee waren we al begonnen ik had alleen geen gelegenheid om ze in een blog te zetten. Gelukkig waren het niet alleen maar kerstkaarten maar ook andere en die zal ik hieronder ook allemaal showen. Het maakt niet uit of jullie de sets, het papier of de ponsen en stansen hebben want het gaat om de inspiratie die je op kunt doen om zelf een leuke kaart te maken. Het zal in het vervolg niet meer uitsluitend met spullen van Stampin’Up! zijn. Op Pinterest en YouTube is ook veel te vinden maar ik laat jullie graag hier onze inspanningen zien.

Hou je vast, hier komt heel veel inspiratie

nieuwjaar

Deze hadden we tijdens de laatste technieklessen gemaakt.

nieuwjaar

 

 

 

De kaarten per week

De opdrachten waren in willekeurige volgorde: Beterschapskaart, Kaart in e minst favoriete kleur, condoleance kaart, setje van 5 kerstkaarten en een kaart met alleen karton en designpapier. Ik laat ze hieronder ook in willekeurige volgorde zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen nieuwjaar kaarten maar wel veel kerst.

 

 

 

 

 

 

 

Met excuses voor sommige foto’s die ik niet bijgesneden heb, ik was er te ziek voor en het gaat uiteindelijk om de kaarten op de foto en die zijn allemaal duidelijk te zien. Voor het gemak zijn alle kaarten voorzien van het watermerk van Stampin’Up! ook al zijn er diverse kaarten die niet met materialen van Stampin’Up! gemaakt zijn.  Ik moet even de regels nakijken over hoe en wat als je geen demo meer bent en je maakt een kaart met SU materiaal. Dat komt wel goed.

De laatste techniek klas voor nieuwjaar

Tijdens de laatste techniek klas hebben we heerlijk gerommeld met onze vingers in de inkt en de metallic inkt met behulp van embossing folders. Het doel is om eens een andere dan anders achtergrond te maken voor een kaart. We hadden vieze vingers maar wel veel lol en de resultaten waren in meer of mindere mate allemaal geslaagd.

Nieuwjaar

nieuwjaar

nieuwjaar

Tot slot

De eerstvolgende techniekklas is op 9 februari aanstaande van 14.00 tot 16.00 uur. We verwelkomen dan ook een dame die graag eens wilt zien wat wij zoal doen. En wij willen graag met haar kennis maken. Mocht je opmerkingen en/of vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd mailen. Rest mij om jullie fijne weken te wensen, blijf lekker creatief (bij de action hebben ze ook hele leuke materialen) je kunt het zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. Het gaat om het creatieve proces, je gedachten verzetten en lekker te ontspannen.

Groetjes,

Janny

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.