Ontspannen met kaarten op meerdere manieren.

Kaarten.

Eigenlijk is deze titel niet correct gebruikt, maar omdat kaarten maken meer omvat dan alleen kaarten maken 😉 laat ik ‘m toch maar staan. Mensen die kaarten maken doen vaak ook aan scrapbooking en/of 3D objecten maken. Ik vind eigenlijk alles leuk, dat zal voor veel creatieve mensen herkenbaar zijn. Wij zien geen ‘rommel’ maar mogelijkheden. Vandaag wil jullie een 3D object laten zien dat alles te maken heeft met kaarten. Hou je van spelletjes? Dan komt er al snel een pak kaarten op tafel. Een pakje speelkaarten is niet duur en mooi verpakt is het een super leuk cadeautje om te geven. Een extra set komt altijd wel van pas.

kaarten

 

De verpakking.

De verpakking van speelkaarten is in de meeste gevallen redelijk saai. Dat was bij de set die ik kocht in ieder geval wel. Zodoende kwam ik op het idee om er iets leukers van te maken. Jullie mogen zelf beslissen of het nu minder saai is ;-). Ik ben begonnen met de doosjes van de speelkaarten zelf. Daar stond bij het origineel alleen een logo op van de verkoper. Ik moest daar toch wat bestellen en zag eigenlijk per ongeluk de speelkaarten. In ons gezin wordt er graag spelletjes gespeeld. Mijn dochter heeft heel de wereld rond gereisd en bij haar verblijf in hostels in verschillende landen heeft ze heel veel kaartspelletjes geleerd. Ook in andere landen en culturen wordt er door jongeren graag kaartspelletjes gespeeld en zo hebben wij dus een grote variatie aan kaartspelen tot onze beschikking. Niet dat ik ze allemaal kan onthouden trouwens maar dat terzijde. Het is in ieder geval weer eens wat anders dan jokeren.

Nogmaals de verpakking.

Toen ik eenmaal de kaarten in een leuk doosje had zitten vond ik het toch nog redelijk saai. Ik bedoel, het blijft een doosje met kaarten. Omdat je voor de meeste spelletjes twee stokken kaarten nodig hebt bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om voor de twee stokken ook een verpakking te maken. Aangezien meten weten is ben ik dus eerst de twee stokken gaan opmeten, vervolgens heb ik een prototype gemaakt. Ik moest in eerste instantie wel het een en ander aanpassen. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar als je een idee in je hoofd hebt van hoe het moet worden maak je je het vaak niet gemakkelijk. Het resultaat kan dan nog wel eens tegenvallen. Ik dacht ook veel te moeilijk dus ik heb het even weggelegd om er nog eens over na te denken. Dat werkt bij mij het beste, even wegleggen, iets anders gaan doen en laten sudderen in de bovenkamer.

De bovenkamer.

Nou, mijn bovenkamer had met het resultaat niet veel te maken. Hoewel toen ik boven in de zolderkamer was omdat ik iets moest zoeken, kwam ik een oud boek tegen van Wim Kros. Kennen jullie het nog? Ik geloof dat er zelfs een tv programma van geweest is. Kreatief met papier en karton heette het denk ik. Enfin, ik blader dat boek een beetje door en tada…… staat daar toch een speelkaarten omslag in. Het was wel erg omslachtig met chipboard en een niet duidelijke uitleg vond ik, maar ik kreeg wel meteen het idee van hoe ik een en ander dan kon maken. Ik weet niet of de goede man nog leeft maar bij deze alsnog dank voor de inspiratie meneer Kros.

Workshop.

Ik vind zelf dat het mooi geworden is en bij voldoende animo ga ik hier een workshop van maken. Je hebt er niet veel voor nodig en het is, denk ik, een heel leuk cadeautje om te geven. Je kunt het heel uitbundig versieren of het eenvoudig houden, net wat je wilt. Ook in de vakantie zijn er toch veel mensen die ’s avonds in de tent of caravan (een hotelkamer kan ook) graag een spelletje kaart spelen. Als jullie interesse hebben in een workshop van dit cadeautje stuur me dan alsjeblieft een mailtje en/of hou de agenda in de gaten.

Het resultaat.

Zijn jullie inmiddels nieuwsgierig geworden? Dan is hier het resultaat.

kaarten omslag

 

Zoals je ziet heb ik de versiering eenvoudig gehouden. Ik heb bij deze omslag een lintje gebruikt. Het ziet er wel leuk uit vind ik, maar ik weet niet of het wel zo lang mee gaat (lees: heel blijft). Er zijn wel een aantal alternatieven om als sluiting te gebruiken, zo kun je ook een klittenband sluiting maken of met een magneetje werken. Ook hier weer meerdere mogelijkheden.

kaarten mapje

Zo ziet het er aan de binnenkant uit.

kaarten doosje en mapje

Ziet er toch gezelliger uit dan gewoon twee stokken kaarten vind je niet? Ik hoop dat jullie het een leuk projectje vinden. Heb je op- of aanmerkingen laat dan hieronder een berichtje achter. Positieve feedback wordt door mij zeer op prijs gesteld. Een fijn weekend allemaal en hopelijk weer tot volgende week.

Groetjes,

Janny

Product List


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.