Pasen

Kaartje voor Pasen

Volgende week is het alweer Pasen. Voor iedereen die inspiratie nodig heeft heb ik een leuke kaart gemaakt om iedereen een vrolijk pasen te wensen.

Bijzonderheden van deze kaart/techniek

Het is  niet moeilijk om te maken en erg leuk om te doen. Kennen jullie Spirograph nog van vroeger? Misschien bestaat het trouwens nog wel?! Dat was de inspiratie voor mijn kaart. De techniek bestaat al erg lang maar ik had het nog nooit gezien. Tijdens het surfen op internet kwam ik een soortgelijke kaart tegen.

De werkwijze

Je stanst met de big shot een ‘krans’ uit waarvoor je gebruik maakt van de layering circle framelits, die met de golfjes. Ik heb de grootste gebruikt en de tweede die daaronder komt. Vervolgens gebruik je bakers twine, die ik helaas niet in mijn bezit heb dus heb ik fijn geel haakgaren gebruikt. Je plakt aan de achterkant van je ‘krans’ de begindraad vast en komt naar voren tussen twee willekeurige golfjes in. Vervolgens zoek je, op de voorkant van je ‘krans’ weer een opening tussen twee willekeurige golfjes en wind je je draad er omheen. Waar je je begin maakt hangt af van hoe groot je de binnen diameter van je ‘krans’ wilt maken. Dat is even zelf kijken wat je het mooiste vindt. Ik kan het niet zeggen voor de bakers twine (bakkers garen) maar ik had ongeveer 4,5 meter nodig van mijn haakgaren, best veel dus!

De afwerking

Omdat ik maar EEN kleur gebruikt heb voor de hele kaart heb ik de eerste laags kaart met een embossing folder bewerkt, die ik met dimensionals op de basiskaart geplakt heb. Vervolgens heb ik ook de krans met dimensionals daar weer op geplakt. Nog een strikje gemaakt voor op de krans en een label natuurlijk met de tekst.

 

Binnenkant

De binnenkant van de kaart heb ik afgewerkt met een overblijfsel van de uit gestanste krans. Niks weggooien als het niet nodig is ;-). Die cirkel heb ik gestempeld met een mooi paasbloemetje, ook weer in de kleur Daffodil delight een van de gele kleuren. Volop plaats weer voor je eigen boodschap. Ik zet zelden alleen mijn naam in de binnenkant van een kaart, meestal heb ik er nog wel een verhaaltje bij.

Stampin’Up

Alle producten die ik gebruikt heb zijn van Stampin’Up!, behalve het garen. Als je iets wilt bestellen kan dat door mij een mail te sturen of door op een van onderstaande afbeeldingen te klikken. Je wordt dan meteen door gelinkt naar de webwinkel. Je kunt helaas alleen met een creditcard betalen als je zelf in de winkel bestelt. Wil je de catalogus eens rustig bekijken? Ga dan naar de tab Stampin’Up Catalogus en bestellen  Hier kun je de catalogus downloaden en opslaan zodat je deze offline kunt bekijken.

Zoals altijd kun je een reactie achterlaten of mij mailen als je vragen hebt.

Groetjes,

Janny

Product List

Big Shot

€ 120,00

Bone Folder

€ 8,50

 

4 thoughts on “Pasen

    1. Dankjewel Anja, ja apart, weer eens iets anders. Dat was ook de bedoeling om te laten zien dat er heel veel mogelijkheden zijn om kaarten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.