Sil ofwel son-in-law ofwel schoonzoon.

Sil

Sil is mijn schoonzoon. Dat is natuurlijk niet zijn echte naam, hij heet Joe. Maar bij het sturen van appjes heet hij Sil en ik Mil. Het zal voor de meeste mensen die een beetje Engels kennen duidelijk zijn dat dat mother-in-law ofwel schoonmoeder betekent. Joe is Engelsman van origine en uiteraard getrouwd met mijn dochter, anders zou hij geen schoonzoon zijn.

Jarig

Vorige week was Joe jarig. Toen ik een tijd geleden bij hun op visite was vroeg ik aan mijn dochter of zij iets leuks wist voor een cadeautje. Ik wist al van tevoren wat haar eerste reactie zou zijn. Precies…wat wil je er aan uitgeven? Mijn dochter is namelijk nogal op de centen zoals ze dat noemen. (Begrijp me niet verkeerd, daar ben ik normaal gesproken erg blij om.) De eerste Nederlandse woorden die Joe dan ook geleerd heeft is het zinnetje: Wij zijn arm! Joe is namelijk wat makkelijker met uitgeven. (Ook weer niet verkeerd begrijpen, hij gooit het niet zomaar over de balk.) Om een lang verhaal kort te maken: hij had een nieuwe laptop tas nodig en oh ja, ze wilden ook een statafel, met een lange rok.

Het verhaal van de statafel

Omdat Joe uit Engeland komt krijgen ze nogal eens logés over de vloer, zoals bijvoorbeeld met verjaardagen. Ze wonen sinds vorig jaar november in een bovenwoning met een terras, maar dat terras is niet zo groot en dan is het handiger om een statafel neer te zetten in verband met de ruimte. Joe kan het allemaal niet zoveel schelen, zo’n stamtafel is meer het idee van mijn dochter en dan vindt Joe het prima. Toen ik dus aan Joe vroeg wat hij graag wilde hebben voor zijn verjaardag, keek hij eerst naar mijn dochter en zei vervolgens: “Well, we could use a standing table, a statafel”. (Ze konden wel een statafel gebruiken) Ik zei toen dat ze die zelf moesten kopen omdat ik voor een verjaardag liever een persoonlijk cadeau geef. Verder wist hij geen cadeautjes op te noemen en ik heb er met hem niet meer over gesproken.

Het cadeau

Later die dag vroeg ik nog eens aan mijn dochter of ze nou toch geen persoonlijk cadeau voor Joe wist. Ja uiteindelijk wist ze dat wel, want sinds november vorig jaar……… gebruikt Joe verschillende aftershaves en  luchtjes die mijn dochter voor hem meebrengt. Ik vroeg haar waarom ze dan verschillende luchtjes meenam? “Nou” zei ze “omdat ik overal testers van meebreng, want het luchtje waar hij van houdt is nogal duur en een luchtje is gewoon minder belangrijk dan andere dingen”. Over op de centen zitten gesproken :-)). En het is echt niet dat ze het niet kunnen betalen, maar ze willen graag een huisje kopen en daarom is ze extra aan het sparen. Jullie zullen nu wel begrijpen welk cadeau ik voor mijn Sil gekocht heb.

 

Sil zijn luchtje

 

Toch nog een tester

Bij de bestelling van dit luchtje zat ook nog een tester van een ander merk. Met een knipoog naar mijn dochter (en naar hem) heb ik deze tester ook mooi ingepakt.

Sil zijn tester

 

De verpakking

Als verpakking heb ik gekozen voor het koffertje dat Linda Parker op haar blog ‘papercraft with crafty’ had staan. Voor de tester kon ik haar ontwerp gebruiken, maar voor de grote verpakking niet. Die moest ik dus zelf nog omrekenen want dat formaat paste niet met een 12″ vel karton. Ik heb de twee koffers (de grote is zogenaamd een laptop tas, in de verbeelding van de maakster dan toch) in dezelfde stijl gehouden en er nog een bijpassende kaart bij gemaakt.

 

 

Het totaal plaatje

Ik heb alles verstevigd en met dubbelzijdig tape aan elkaar geplakt. Je kunt nu de koffer gewoon aan het handvat dragen, zelfs met het redelijk zware cadeau er in. Voor de tester in het kleine koffertje moest ik twee extra kleine doosjes maken als opvulling, zodat de tester mooi strak in het doosje paste zoals op de foto te zien is. In de bijpassende kaart heb ik een persoonlijke boodschap geschreven en deze getekend met: Fil and Mil. Ik hoef nu zeker niet uit te leggen wat Fil betekent?

Sil zijn cadeautjes

De kaart hangt aan de grote koffer nu. Ik vind het zelf erg geslaagd en ben reuze benieuwd wat mijn Sil ervan vindt.

Tot slot

Vanaf vandaag is de nieuwe jaarcatalogus van Stampin’Up! uit. Als je graag een catalogus wilt ontvangen  kun je een mailtje sturen naar: janny@jannysateljeeke.nl  Je kunt, als het goed is, de catalogus ook in pdf formaat bekijken onder de tab: catalogus en bestellen. Ik wens iedereen weer een fijn weekend en een goede week en hopelijk tot volgende week.

Groetjes,

Janny

Product List

Night Of Navy 12" X 12" Card Stock

Night Of Navy 12″ X 12″ Card Stock

Lift Me Up Clear-Mount Bundle

Lift Me Up Clear-Mount Bundle

6 thoughts on “Sil ofwel son-in-law ofwel schoonzoon.

  1. Dat ziet er geweldig uit MIL ! Dat zal SIL zeker weten te waarderen. Het ziet er ook mannelijk uit. Met een andere print kun je het weer voor een vrouw inpakken. Je merkt wel, ik ben niet van het gender neutraal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.