Vintage of oud, je houdt ervan of niet.

Vintage

Hoe leg je nou uit wat vintage is. Misschien is een linkje naar google een idee? Dus bij deze! Het vintage wat ik bedoel wordt het best omschreven in de zesde definitie op de site. Voor degenen onder jullie die geen zin hebben om te kijken: 1) Antieke uitstraling hebbend 2) Min of meer antiek 3) Retro 4) Tweedehands 5) Van een zeer goed jaar. Al deze vijf omschrijvingen stonden dus in de 6e definitie .

Laarzen

Een paar blogs geleden heb ik een bling bling kaart laten zien voor een vriendin die ook op onze quiltbee zit. Ik kreeg van verschillende kanten opmerkingen dat iedereen wist voor wie deze kaart bestemd was, inclusief van de vriendin zelf. Omdat het natuurlijk niet zo leuk is om al te weten wat je krijgt heb ik als verrassing nog een kaartje voor haar gemaakt. Ik dacht niet dat ze van vintage houdt maar als hobby heeft ze ook Line dancing. Ze had een poos geleden vol trots haar nieuwe cowboy danslaarzen laten zien. Aangezien wij daar een mooie stempelset van hebben besloot ik om de laarzen in het zonnetje te zetten.

Geen tekst

Omdat ik dus al niet dacht dat ze van vintage houdt heb ik met opzet de binnenkaart van de kaart helemaal blanco gehouden. Op deze manier kon ik haar toch de kaart sturen als extra verrassing maar kon ze de vintage kaart ook weggeven of doorsturen naar een van haar line dance vrienden. Zo was de kaart toch een cadeautje.

CASE (Copy And Share Everything-kopieer en deel alles)

De kaart is een CASE van Danielle Bennenk. Ik heb haar al meerdere keren genoemd in mijn blog. Danielle heeft er ook een filmpje van op YouTube staan. Zij is onderwijzeres (lerares) van beroep en dat is in haar filmpjes ook te zien en te horen. Ze legt alles heel duidelijk uit. Bovendien kun je in een filmpje goed laten zien wat je doet.

Anders dan ik

Danielle is, anders dan ik, echt zakelijk bezig en haar streven is om minder te kunnen gaan werken en haar creatieve site verder te ontwikkelen zodat ze daar van rond kan komen. Sinds een paar weken doet ze elke maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur een Facebook live. Ze vertelt daar de laatste nieuwtjes over Stampin’Up! maar het leukste is dat ze twee of drie projectjes maakt en die live uitwerkt. HIER  kun je lid worden van haar Facebook pagina en dan kun je ook de Facebook lives terug kijken die ze al gedaan heeft. Ik kan het warm aanbevelen! Zij houdt trouwens ook van vintage EN van clean and simple kaartjes.

De vintage kaart

Goed, terug naar de kaart die ik geCASEd heb.

Vintage

Als het zogenaamd een vintage kaart is moet je natuurlijk ook wel zorgen dat ie er wat oud en beschadigd uit ziet. Geen afzender dus op de binnenkant, zodat de kaart nog door te geven/sturen is. De werkwijze om de kaart te maken wordt helemaal door Danielle uitgelegd. Niet nodig om dat nog eens over te doen toch?

De vintage laarzen

vintage

De laarzen met ‘lasso’ staan gereed voor de deur te wachten tot ze kunnen gaan dansen. Anders dan Danielle heb ik Engelstalige tekst gekozen omdat de bedoelde vriendin jarenlang in Amerika gewoond heeft. Voor mijn kaart heb ik met VIJF verschillende stempelsets gewerkt. Dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Tot slot

Ik heb met liefde Danielle en haar werk aangeprezen maar natuurlijk hoop ik dat als jullie iets nodig hebben je ook aan mij zult denken . Al ben ik niet van plan om hier mijn werk van te gaan maken. Ze zeggen dan wel dat als je van je hobby je werk maakt je iedere dag kunt doen wat je het liefste doet, maar ik heb daar andere ervaringen mee. Het is net als met alles: Zodra het moet is de lol eraf. Maar hebben jullie dus iets nodig, iets te vragen en/of op te merken dan kun je me zoals altijd gewoon een mailtje sturen. Ook vind ik het leuk als je een reactie hier achterlaat. Allemaal een fijn weekend gewenst en hopelijk weer tot volgende week.

Groetjes,

Janny

Product List

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.