Babyshower (of voor meer gelegenheden)?

Babyshower.

Tegenwoordig wordt er voor de aanstaande moeder meestal een babyshower georganiseerd door familie of vrienden. In mijn tijd was dat nog niet. Niet dat ik het niet leuk vind hoor maar ik denk dan altijd wel dat het tegenwoordig meer en/en is dan of/of. Het gaat niet alleen om een cadeautje maar er zit vaak ook nog een high tea of iets dergelijks aan vast. Lekker, gezellig dus daar gaat het allemaal niet om. Als je voor alles uitgenodigd wordt wil je ook geen spelbreker zijn maar het is soms wel een aanslag op je portemonnee. En ja, ik weet het, je kunt ook gewoon nee zeggen maar meestal komt de uitnodiging van familie of goede vrienden. En dan wil je toch ook nog een leuk cadeau geven als de baby eenmaal geboren is. Daarom heb ik een kleinigheidje gemaakt waar je toch goed mee voor de dag kunt komen.

Idee.

Het idee voor dit babyshower cadeautje kreeg ik door een demo die dit doosje als paas versiering gemaakt had. Haar uitleg kun je hier zien. Het is een Duitstalig filmpje maar de beelden spreken voor zich. De stempels die ik gebruikt heb komen van de stempelsets: Bookcase builder, Better Together en Sentimenten. Als je interesse hebt in deze sets kijk dan even hier. Je kunt deze sets bestellen door mij een mail te sturen.

Het doosje.

Het doosje is ovaal van vorm. Het is niet groot en je hebt er dan ook niet veel voor nodig. Je kunt het zoveel of zo weinig versieren als je wilt. Van alle nieuwsberichten over dat tegenwoordig alles zender neutraal moet zijn heb ik me niets aangetrokken. Een baby is nou eenmaal een jongen of een meisje, meestal dan toch ;-). Aangezien dit voor een meisje is heb ik het heerlijk traditioneel in de kleur roze gemaakt. Het geslacht is namelijk al bekend. Wat dat betreft is de moeder modern. Waar ze niet modern in is is het gebruik van luiers. Ze wilt gaan proberen om weer ‘ouderwets’ stoffen luiers te gebruiken. Nog niet zo lang geleden was daar ook een nieuwsbericht over. Het zou economischer zijn en het kindje zou makkelijker zindelijk worden. Vandaar dat ik in het doosje, de voor mij heel bekende, luier sluitspelden heb gedaan.

De foto’s.

 

 

 

Een cadeautje voor meerdere gelegenheden.

Zoals gezegd is het doosje oorspronkelijk als paas versiering gemaakt. Ik heb het veranderd naar een cadeautje voor een babyshower. Er zijn nog veel meer mogelijkheden natuurlijk. De aanstaande moeder kan dit doosje eventueel samen met vriendinnen en/of familie ook maken om als dankjewel te geven aan iedereen die komt feliciteren. Eventueel met snoep erin zoals hartjes of van die suiker snoepjes (worden geloof ik doopsuikers genoemd). Maar je kunt dit doosje ook maken voor een vriendin die gaat trouwen, wel met aangepaste versiering dan uiteraard. Je kunt het voor een tafelversiering gebruiken met de kerst enzovoort, enzovoort. Mogelijkheden te over. Wil jij, of eventueel met een vriendinnengroep, leren hoe je dit doosje maakt dan kun je contact met me opnemen.

Vrijdag de 13e.

Oeps, ik zie ineens dat het vandaag vrijdag de dertiende is. Nou maar hopen dat dat voor niemand een ongeluksdag wordt. Ik hoop in ieder geval dat ik jullie weer wat leuks heb laten zien. Ik heb veel plezier beleefd aan het maken. Iedereen een fijne dag gewenst en hopelijk tot volgende week weer. Vind je dit bericht leuk laat dan even een reactie achter of geef een like op mijn Facebook pagina alstublieft?! Delen mag natuurlijk ook altijd ;-).

Groetjes,

Janny

Product List

 

One thought on “Babyshower (of voor meer gelegenheden)?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.