Kamperen met Campology, uitdaging 10

Kamperen

Uitdaging tien alweer in deze reeks met als opdracht: Maak een zomerse kaart. De bestelling uit de nieuwe catalogus was net binnen en daarbij zat een hele mooie stempelset genaamd Campology. Omdat kamperen voor mij gelijk staat aan een heerlijk zomer gevoel heb ik besloten om met deze set een zomerse kaart te maken. Als ik aan zomer denk komt er ook altijd meteen een lekker liedje in mijn hoofd op. Het is al jaren oud maar het blijft een lekker nummer. Heerlijk, een graadje of 28 met alle ramen open in de auto, de wind door je haren op weg naar een leuke plek om te kamperen.

Kamperen met Campology

De set campology bevat helaas geen afbeelding van een sleurhut of camper, alleen van een tent. De laatste keer dat wij met een tent op vakantie waren was al lang geleden. We gingen op de motor naar Bretagne naar een camping van kennissen. De rit erheen is aan te bevelen op de motor. Je betaalt veel minder tol en het is een prachtige route om te rijden langs de kust. Die kennissen hebben een camping, lekker vrij, waar je je eigen plekje mag uitzoeken. Ook is er een restaurant met een mooi terras dat over het meer van Guerlédan uitkijkt en er zelfs zowat boven hangt, vandaar de naam: Merlin les pieds dans l’eau (met de voeten in het water).  Zoek je een lekkere relaxte camping dan kan ik deze zeker aanbevelen. Je kunt er gewoon Nederlands spreken en het is nu wel aan te bevelen dat je even goed navraagt wat de mogelijkheden zijn in verband met de Covid regels.

Merlin: les pieds dans l’eau

We waren ’s morgens om 6 uur vertrokken op de motor. Het is een ritje van ongeveer 900 kilometer.We kwamen ’s avonds rond half negen aan. Ik kan je verzekeren dat je dan een erg houten achterwerk hebt. Op de terugweg hebben we dan ook halverwege een overnachting ingepland. We hadden tot aan de dag van vertrek nog gewoon keihard gewerkt en zaten dus vol adrenaline  nog. Bij aankomst hebben we lekker gegeten, vervolgens hebben we de tent opgezet en zijn gaan slapen. Toen we de volgende ochtend wakker werden regende het. Van die lekkere miezer. Ik was op slag chagrijnig, slecht weer zat ik na een periode van heel hard werken niet echt op te wachten, toch zeker niet in een tent. Natuurlijk gierde de stress nog door ons lijf, we waren nog niet geacclimatiseerd. We hebben er dus een rustig dagje van gemaakt, binnen en op het overdekte terras.

Stress loslaten

De eerste avond zaten we in het restaurant lekker te eten toen er enige commotie ontstond. De barkeeper was flauwgevallen en werd met een ambulance opgehaald. Tot overmaat van ramp was ook de kok ziek geworden. Gelukkig zat er toen het meeste werk van hem al op. We boden aan om te helpen maar daar was geen denken aan natuurlijk, ze konden toch geen kennissen die kwamen kamperen aan het werk zetten?! We drongen aan zeggend dat we wat stress kwijt moesten en tenslotte mochten we helpen. In Frankrijk zijn ze heel erg streng dat degene die achter de bar staat daar ook de juiste papieren voor heeft. Hij/zij moet die ook kunnen laten zien als ze komen controleren. Dat gebeurt daar dan ook regelmatig. Degene die normaal de desserts verzorgde kon haar werk afmaken en wij namen de spoelkeuken onderhanden. Typisch, maar we hebben nog nooit zo lekker relaxt en ontspannen gewerkt.

Goede herinneringen

Na afloop van het werk hebben we met de rest van het personeel nog lekker  na geborreld en vanaf toen hebben we daar een top vakantie gehad. We hebben daar mooie herinneringen aan. Eigenlijk aan al onze kampeervakanties. Of we nou bij de boer op een erf stonden, midden in een weiland met een aggregaat voor stroom tijdens grasmaaier races of op een chique camping. Niet een vliegvakantie kan daar eigenlijk tegenop. Weet je wat ik zo lekker vind aan kamperen? Je komt ’s morgens je bed uit, je pakt de bezem en veegt de vloer schoon en voilà klaar is je huishoudelijk werk voor die dag. Ge-wel-dig!

De zomerse kaart

Maar goed, we zijn met een uitdaging bezig dus laat ik jullie de kaart zien die ik gemaakt heb deze week.

kamperen

Eerst de binnenkant van de kaart. Die komt namelijk op facebook te staan als ik daar de link naar mijn site plaats. En anders is de verrassing er meteen af. Ik wilde namelijk nog meer zomerse kaarten maken maar daar had ik helaas geen tijd meer voor.

De voorkant

kamperen

 

Ik heb een klein beetje gesmokkeld door de vogels uit de set High Tide te gebruiken. Die set staat trouwens ook weer in de nieuwe catalogus en is dus (nog) niet met pensioen.

De resultaten van de eerste dame

Vorige week hebben we een kaart nagemaakt die we al eerder gemaakt hadden. Of eigenlijk hebben we die eerder gemaakte kaart als inspiratie gebruikt voor de nieuwe kaart. Zie hier de resultaten van de dames. Ik plaats telkens eerst de ‘oude’ kaart en vervolgens de kaart die de dames naar aanleiding daarvan gemaakt hebben.


kamperen

kamperen

kamperen

Zoals je ziet heeft deze dame het gegeven van een DSP achtergrond aangehouden. Aangezien het gebruikte DSP wat rustiger was heeft ze er het hert op gestempeld. Voor de binnenkant heeft ze de heat tool gebruikt om te embossen.

Resultaten van de 2e dame

kamperen

kamperen

Deze dame is gewend om vierkante kaarten te maken, een uitdaging extra dus om nu ineens met een ander formaat te werken. Ook heeft niet iedere dame spullen van Stampin’Up! of niet veel, maar het gaat erom dat alles wat ze in huis hebben weer eens van stal wordt gehaald en in ieder geval met plezier gebruikt.

Resultaat van de 3e dame

kamperen

 

 

Deze basiskaart is een hele poos geleden gemaakt tijdens een techniekles. Ook voor mij heel erg leuk om te zien wat ze er nu van gemaakt heeft.  Weer hartstikke goed gedaan dames!

Even wat anders

Omdat in deze periode veel mensen vakantie hebben thuis of met vakantie gaan, kamperen bijvoorbeeld ;-), heb ik aan de dames even een wat ander projectje voorgesteld. Het gaat hier om een stempelbingo. We hebben dit laatst met ons team van Mrs. Brightside gedaan en is heel erg leuk om te doen. Je kunt het zo competitief maken als je wilt, maar eigenlijk is het ook al goed als je aan het einde van de maand de negen opdrachten van de stempelbingo klaar hebt. Je mag met iedere kaart die je maakt 2 hokjes af kruisen (je moet dan wel aan de opdracht van het hokje voldoen natuurlijk). In totaal zijn er 9 hokjes dus als je het een beetje uitkient hoef je maar 5 kaarten te maken. Als de dames deze aanbieding accepteren dan betekent dat dus dat er, na volgende week met de uitleg van de bingo,  pas volgende maand weer een blog bericht komt. Dit staat dan wel vol met foto’s van, hopelijk, erg leuke bingo projecten. We wachten het even af en volgende week weet ik meer. Het is een bron van inspiratie, zo’n stempelbingo.

Tot slot

Rest mij nog jullie een hele goede week toe te wensen met prachtig zomer weer. Voor mij duurt het nog even voordat ik weer ga kamperen, maar in Augustus heb ik in ieder geval vakantie, al is het dan gewoon thuis. Misschien zet ik de tent wel op in de tuin?! Enfin, als jullie meer willen weten over de stempelbingo of je wilt meedoen aan de uitdaging om elke week een kaart te maken, laat het me dan weten via mijn mailadres. Ondanks alle versoepelingen en goede berichten over het virus: Blijf alert en gezond alstublieft. We moeten blij zijn dat we weer naar een terrasje kunnen in plaats van daar herrie te gaan schoppen omdat je dichter bij elkaar wilt zitten en meer risico lopen dan nodig is. Zo denk ik er tenminste over. Hopelijk tot volgende week…

 

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.