Petekind: verdient altijd iets bijzonders.

Een petekind

Een petekind is iets bijzonders en verdient ook iets bijzonders. Vorige week was mijn man zijn petekind jarig. Hij is 13 jaar geworden. Zo lekker tussen jongen en man in en dat duurt ook nog wel een poosje natuurlijk. Ik kan me zelf niet herinneren dat ik mijn 13e jaar verschrikkelijk vond, maar er schijnen veel jongeren te zijn die dat een echte rot leeftijd vinden. Daarom wilde ik een mooie kaart voor hem maken. Op Pinterest zag ik een prachtige kaart gemaakt door: Stampin Star Creations. Ik heb de kaart helemaal gecased en alleen zilver embossing gebruikt in plaats van goud.

Privé kaart

Omdat dit een privé kaartje was heb ik een stempelset gebruikt die ‘met pensioen’ is. De set is dus niet meer te koop. Toch past deze set prima bij een groot gedeelte van de opgroeiende jeugd, vooral ook voor jongens en een petekind. Oh jee, dit zal wel niet politiek correct zijn in deze gender neutrale tijd haha. Ik ben gelukkig al op een leeftijd dat ik me van de huidige trends niet zo veel meer hoef aan te trekken. Mocht trouwens iemand prijs stellen op mijn mening: ik vind het ronduit belachelijk. Maar goed dat doet er verder niet toe. Ook de Engelse demo had een zoon die 13 jaar werd, ik kon dus de kaart precies hetzelfde maken.

De achtergrond

De achtergrond van de kaart voor mijn man’s petekind is, buiten dat het er leuk uit ziet, heel leuk om te maken. Het vergt een beetje geduld, maar dan heb je ook wat. De kaart is gemaakt op aquarelpapier. Je maakt de kaart een beetje nat en veegt dan met je stempelkussen over de kaart heen. Met een natte kwast veeg je de inkt nog wat meer op de plaats waar je het hebben wilt. Vervolgens zet je op willekeurige plaatsen een stempeltje uit de Touches of texture set met versamark. Dan heat embossen met wit embossing poeder. Je herhaalt dit nog een keer maar dan met een andere stempel en, in dit geval, heat embossen met zilver poeder. Het geeft een heel leuk effect. Het geduld zit ‘m in het laten drogen van je aquarelpapier nadat je de inkt gebruikt hebt.

De voorgrond

Met de stempelset ‘Epic Celebrations’ maak je de voorgrond van de kaart. Je stempelt alles en kleurt het in naar keuze. Vervolgens knip je de gestempelde onderdelen allemaal uit. Met de ‘Large number framelits’ stans je de, in dit geval. 1 en 3 uit. Je doet dit drie keer, een uit zit karton, een uit zwart karton en een uit rood karton. Die plak je vervolgens met een randje verschil op elkaar. En dan is het een kwestie van de kaart opbouwen. Ik heb de koptelefoon en de gitaar op verschillende plaatsen met zilver heat embossing bewerkt. De ‘veters’ en ‘snoeren’ zijn respectievelijk gemaakt van wit en zwart bakers twine. Voor de snaren van de gitaar heb ik zilver metallic garen gebruikt. Heel erg leuk om te maken maar je moet wel voorzichtig te werk gaan en vooral veel geduld hebben.

Petekind kaart

En dan hier het resultaat.

petekind kaart

 

In het echt kun je het embossen en de zilver metallic snaren beter zien. Ik maak foto’s met mijn telefoon en heb geen echte foto camera. Het is niet anders.


petekind kaart 13

De binnenkant

De binnenkant van de kaart is gewoon blanco wit karton voor de verjaardags boodschap met onderaan een gestempeld paar sneakers, niet meer ingekleurd, gewoon met zwarte inkt gestempeld.

Tot slot

Ik kan jullie aanraden om ook eens zo’n achtergrond te maken. Je kunt er heerlijk op los gaan, je ziet vanzelf wanneer het genoeg is :-). Heb je vragen of opmerkingen stuur me dan gerust een mailtje of laat een berichtje achter hier beneden in de comments. Alle feedback wordt zeer gewaardeerd dus alvast dankjewel daarvoor. Hierna volgt nog de producten lijst van alle producten die ik gebruikt heb. Zoals gezegd is de ‘Epic celebrations’ stempelset niet meer verkrijgbaar maar er zijn weer genoeg hele leuke stempelsets te vinden in de catalogus die je in pdf formaat op deze site kunt bekijken. Ook voor eventuele bestellingen kun je me een mail sturen. Iedereen een fijn weekend gewenst en hopelijk weer tot volgende week.

Groetjes,

Janny

Product List

Basic Black Classic Stampin' Pad

Basic Black Classic Stampin’ Pad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.