Uitbundig (e) verjaardag #kaartperweek

Uitbundig

Tja wat is uitbundig? Een kaartje kun je in deze tijd van beperkingen op allerlei manieren maken gelukkig. Je brengt er niemand mee in gevaar en kunt lekker helemaal los gaan. Voor mij, als een wat minder uitbundig persoon, was dit een hele leuke uitdaging om buiten mijn comfort zone te moeten werken. Bescherm daarom je ogen een beetje bij het bekijken van mijn kaartje :-))het is anders dan je gewend bent.

Uitbundig Valentijn

Over een paar dagen is het Valentijnsdag. Persoonlijk heb ik daar niet zo veel mee al vind ik het wel een stuk beter om een dag in het teken van de liefde te laten staan dan in het teken van venijn. Voor een vriendin die wel een oppeppertje kan gebruiken heb ik daarom toch een soort van Valentijn setje gemaakt. Wat je daar uitbundig aan zou kunnen noemen is dat het bestaat uit een doosje met vier kaartjes en envelopjes erin. Dit is niet de kaart die ik naar aanleiding van de ‘kaartperweek’ gemaakt heb maar een tussendoor projectje. Omdat het zo Valentijn is dacht ik dat ik er misschien nog iemand wat inspiratie mee kon geven.

uitbundig

De kaartjes zijn niet moeilijk te maken en door de ontvanger te gebruiken om snel een lief kaartje voor iemand bij de hand te hebben waar ze een leuk tekstje in kan schrijven. Ze kan ze natuurlijk ook gewoon zelf houden. De kaartjes zijn gemaakt met de set Hearts and kisses uit de ‘januari tot juni’ catalogus. Mocht je spulletjes willen bestellen omdat je dit bijvoorbeeld een leuke set vindt? Mail me en ik zal graag je bestelling verzorgen.

Even iets anders

De corona tijd heeft een zeer negatief bijverschijnsel. Kennelijk zorgt het ervoor dat sommige mensen heel veel tijd hebben om andere mensen een loer te draaien. Of het nu gaat om appjes die zogenaamd van een kind komen met de vraag of mams even wat geld over kan maken of mailtjes met de vraag om een bestelling te verzorgen en later blijkt dan dat er met de creditcard gefraudeerd is. Of zogenaamde aanmaning mails of zelfs sms’jes waarin gezegd wordt dat je nog geld tegoed hebt en of je even met digiD in wilt loggen. Je wordt dan doorgeleid naar een site die zogenaamd van de overheid is (pas op: Ziet er heel echt uit) en waar zelfs een link in staat die je bij internet bankieren brengt. Wat dat betreft is het met de digitale wereld hetzelfde als met buskruit. Het is een prachtige uitvinding zolang het gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is.

Gek

Ik werd vorige week benaderd via mail met de vraag of ik een catalogus op wilde sturen. Het geval wil dat ik op het moment geen catalogi in huis heb omdat ik degene die ik had al weggegeven heb. Ik wilde dus een mailtje terugsturen maar kreeg tot mijn verbazing de melding dat het e-mail account niet bestond?? Maar het aller gekste is dat ik in mijn hele e-mail programma die mail ook niet meer terug kan vinden. Gelukkig ben ik zo slim geweest om een screenshot te maken van de mail MET het door de oplicht(st)er gebruikte e-mail adres en de foto heb ik doorgegeven aan de politie. Ik weet niet of ze er iets mee (kunnen) doen maar bij deze is Meppel gewaarschuwd!

Ik haat het dat je tegenwoordig zo verdomde voorzichtig en wantrouwend moet zijn met alles. Daar word ik niet uitbundig van maar zeker wel licht explosief. Ik geef dit door omdat een gewaarschuwd mens voor twee telt en natuurlijk hoop ik dat jullie er niet mee in aanraking komen.

De kaart van deze week

Over tot de orde van de dag. Voor mijn kaart heb ik een funfold gebruikt waarvan ik even niet op de naam kan komen. Ik heb deze funfold overgenomen van een facebook live die Danielle Bennenk gedaan heeft. Als je op facebook zoekt naar Mrs Brightside Craft Forum dan kun je je aanmelden en lid worden van de groep. Je kunt dan op de meeste maandag avonden een facebook live van haar volgen. Doe je dat liever niet? De meeste van haar ‘lives’ zet ze tegenwoordig ook op YouTube, als je op de gemarkeerde tekst hiervoor klikt kom je automatisch op het filmpje van deze funfold.

uitbundig

 

Zoals je ziet ben ik me uitbundig te buiten gegaan aan het gebruik van DSP.

De resultaten van de dames

Ook de dames hebben weer uitbundig uitgepakt.

uitbundig

 

 

uitbundig

 

uitbundig

 

 

Wat een prachtige kaarten hebben de dames weer gemaakt. Soms overtreffen ze de ‘meester’ en ik ben daar heel erg trots op.

Tot slot

Rest mij jullie allemaal nog een hele fijne week te wensen. Doe voorzichtig als je de weg op moet en blijf gezond. De uitdaging voor volgende week is een sketch.

Groetjes,

Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.